Slovenija
22 ogledov

Prispevek zvišali sami

Besimu Hasančeviću je Unicef kljub njegovemu nestrinjanju zvišal prispevek. "Gos Žurnal24 main
Unicef. Besimu Hasančeviću prispevek zvišali proti njegovi volji. Unicef: Obstaja možnost napake.

Izkušnja. Delavec iz Bosne in Hercegovine Besim Hasančević se je odločil, da kljub mizerni plači 400 evrov od leta 2008 slovenskemu Unicefu prispeva 7,52 evra na mesec.

Ko so ga decembra poklicali z Unicefa in vprašali, ali je pripravljen znesek zvišati za štiri evre, je to zavrnil s pojasnilom, da je ostal brez službe. "Bil sem nemalo presenečen, ko sem prejel pismo, v katerem se mi Unicef zahvaljuje za donacijo v višini 11,52 evra, še bolj pa, ko so mi z banke trgali višji znesek od tistega, za katerega sem podpisal pooblastilo," je povedal Hasančević, ki sicer živi v samskem domu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main





Denar bodo vrnili
"Obstaja možnost napake. Če ugotovimo, da se je res zgodila, bomo preplačani znesek donacije vrnili," je dejala predstavnica za odnose z javnostmi Unicefa Mateja Kozole. Pojasnila je, da od obstoječih donatorjev zbirajo prispevke po sistemu telemarketinga: pokličejo jih po telefonu in dvakrat vprašajo, ali bi prispevek povišali. "Potem jim pošljemo pismo zahvale s kontakti, na katere lahko pošljejo kakršenkoli zadržek pred realizacijo povišanja, ki pa je od Hasančevića do danes nismo prejeli," 
pojasnjujejo z Unicefa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.