Slovenija
36 ogledov

Prispevke pobirajo, a so neobvezni

WC na Petrolu Anže Petkovšek
Stranišča. Na Petrolovih straniščih hkrati napis o brezplačnosti in pobiranje denarja.

Na večjih bencinskih servisih Petrola so se v zadnjem obdobju pojavili posamezniki, ki v toaletnih prostorih s krožniki na mizah pričakujejo drobiž za obisk sanitarij. Hkrati so na stenah nalepljeni napisi, da Petrol obiska stranišča ne zaračunava oziroma da je ta brezplačen.

V Petrolu potrjujejo, da je uporaba sanitarnih prostorov na njihovih bencinskih servisih brezplačna in da nihče ne sme od strank zahtevati plačila za uporabo. "Krožnički, ki jih omenjate, so namenjeni zgolj prostovoljnim prispevkom uporabnikov toaletnih prostorov," so pojasnili v Petrolovi službi za komuniciranje. Dodali so, da je le na bencinskem servisu Obrežje vzpostavljen sistem, pri katerem mora uporabnik plačati za uporabo toaletnih prostorov, vendar prejme kupon za 50 centov, ki ga lahko unovči ob nakupu v prodajalni servisa. Brezplačne sanitarije pa imajo na počivališču Obrežje.

Večino stranišč na servisih čistijo zaposleni sami, del večjih na avtocestah in v večjih mestih pa so v čiščenje zaupali čistilnim servisom.

Komentarjev 3
  • Stolp 10:20 02.junij 2013.

    A letos bojo spet na Petrolu težili(predvsem turistom, ki tega nikjer več niso vajeni) s tistimi študenti, ki ti kar začnejo dvigati brisalce pa ti čistiti stekla,... Pa kako agresivno, kar pristopi in začne šariti po tvojem avtu. Potem pa ...prikaži več še pričakuje denar.Od mene ga dobi samo če na začetku vpraša ali sme. Neglede na to ali so šipe res umazane. Vem da študentje rabijo denar ampak če pa kar brute force pristopi in začne čistiti, pa to res ne mislim nagrajevati.

  • dragec 09:18 02.junij 2013.

    MI PLAČAMO SRANJA IN LULANJA A ONI SI TALAJO DOBIČKE

  • joc2013 14:22 01.junij 2013.

    Virant bo uvedel obvezno plačilo in bo s temi sredstvi subvencioniral lastne letalske prevoze. Ni važno kje in kako zbereš, važno, da letiš poceni.