Slovenija
3681 ogledov

Pristojni o tem, kako bo potekal pouk

šola covid-19 koronavirus epidemija Profimedia
Na ministrstvu za zdravje predstavljajo ukrepe v vzgoji in izobraževanju predstavnikom vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter sindikatov.

Kot je razvidno iz vabila, jim bodo predstavniki ministrstva za zdravje, NIJZ in svetovalne skupine za covid-19 predstavili epidemiološko situacijo in predvidene ukrepe. Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek bo predstavil epidemiološko situacijo in napovedi za jesen. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar bo predstavila protokol PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar bo predstavil samotestiranje na novi koronavirus, v. d. predstojnika centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel pa protokol o visoko tveganih stikih. Sledila bo razprava, je razvidno iz vabila na sestanek.

Vabljeni so predstavniki obeh ministrstev, sindikatov, skupnosti in združenja vrtcev, združenj ravnateljev in drugi.

Učenec Koronavirus Slovenija Velik skok šolajočih se doma. Ministrstvo napoveduje preučitev zakonodaje

MIZŠ bo prenovljene modele predstavilo konec meseca

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) so sicer napovedali pripravo prenovljene in razširjene publikacija z razlago modelov organizacije vzgojno-izobraževalnega procesa, vezanih na epidemiološko stanje, ki jo bodo predstavili 24. avgusta na konferenci ravnateljev.

Kot so danes za STA pojasnili na MIZŠ, na Zavodu RS za šolstvo, v sodelovanju z NIJZ, Centrom RS za poklicno izobraževanje in ravnatelji osnovnih in srednjih šol na podlagi dosedanjih pristopov k izobraževanju v covidnih razmerah zaključujejo prenovljeno publikacijo z obrazložitvijo modelov organizacije izobraževalnega procesa, vezano na epidemiološko stanje v državi.

Študenti Slovenija Odločitev sprejeta, PCT tudi v šolstvu, vendar ne za vse

"V njej ne pričakujemo drugačnih pristopov od dosedanjih, bo pa pomembno razširjena in prilagojena značilnostim aktualnega časa življenja z novim koronavirusom," so pojasnili za STA.

"Vsekakor si na MIZŠ želimo, da bo jeseni izobraževanje otrok in mladih potekalo v šolah in na fakultetah, za kar si vseskozi z vsemi ukrepi tudi prizadevamo. Dodatnih varoval, ki jih prejšnjo jesen ni bilo, je kar nekaj - testiranje, samotestiranje in predvsem cepljenje. Vse na tem mestu ponovno naprošamo, da se cepijo in tudi tako pomagajo, da se bo pouk jeseni lahko odvijal v prostorih šol, predšolska vzgoja otrok pa v vrtcih," so pozvali na ministrstvu.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Manuel_Livingston 15:25 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦