Slovenija
5 ogledov

''Pristransko in umazano''

Na odvetniški zbornici so obljubili, da bodo takoj sprožili postopek, pravi Matj Žurnal24 main
Sodišče. Preiskava zoper Borova zdravnika se na mariborskem sodišču končuje.

“Postopki pred zdravniško zbornico, povezani s smrtjo našega Bora, so se končali tako, kot so se začeli. Pristransko, umazano in neetično. Najbrž tudi nezakonito,” je v pismu zapisala družina Nekrep malce pred drugo obletnico Borove smrti, ki bo 12. marca.

V marčevski številki revije Zbornice ISIS je namreč objavljen sklep skupščine o javnem opominu zdravnici Zlatki Kanič, kjer piše, da zoper sklep ni pritožbe. “Predsednica skupščine nima pravice podpisovati sklepov razsodišča, ki ne obstajajo,” je bila ogorčena družina Nekrep.

Medtem pa se končuje tudi preiskava na Okrožnem sodišču v Mariboru zoper Kaničevo in zdravnika Roberta Pogorevca. “Preiskava je praktično končana. Spis bo ta teden poslan v Nemčijo zaradi izdelave izvedenskega mnenja,” so sporočili z urada predsednice sodišča. V samem postopku sta se sicer že oba obdolženca pritožila zoper sklep o uvedbi preiskave, eden od njiju je zahteval tudi izločitev izvedencev, pravijo na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.