Slovenija
131 ogledov

Pritisk na inšpektorje

Erjavčeva vila ...
1/6
Suzana Kos
Türkovi. Ocenjujejo, da so gradbeni inšpektorji delovali v naglici in pod močnim medijskim pritiskom

"Domnevamo, da so inšpektorji, ki vodijo postopek, sklepali na podlagi nepopolne dokumentacije," odgovarja Metka Türk, ki je s soprogom Vitoslavom, vidnim članom stranke SDS in nekdanjim šefom Elesa, solastnica kmetijske parcele, na kateri sta nad Sečoveljskimi solinami zrasli dve vili.

Gradbena inšpekcija, anonimno prijavo je dobila pred šestimi leti, je Türkovim končno le poslala svoje ugotovitve, v katerih je neuradno zapisan sum črne gradnje. Türkova to posredno potrjuje. Na ugotovitve so odgovorili. "Predložili smo jim vso dokumentacijo, ki jo skrbno hranimo za 12 let nazaj - opremljeno z vsemi potrebnimi dovoljenji – od gradbenega dovoljenja, spremembe namembnosti in ostalih uradnih dovolil. Zdaj čakamo na odgovor," razkriva Türkova, ki ocenjuje, da so inšpektorji delovali pod močnim medijskim pritiskom in v naglici.

Prijavo inšpekciji naj bi po njenih besedah podal lastnik sosednje parcele. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je njen lastnik podjetje Marijana Jurenca, nekdanjega prvega moža Produkcije Plus (oddaja program Pop tv), in njegove žene. Ob prijavi je inšpektor v telefonskem razgovoru pojasnil, da bodo dejansko stanje na terenu primerjali z gradbeno dokumentacijo in v primeru ugotovljenih neskladnosti sprožili postopek. „Ker se vse do leta 2013 inšpekcijska služba ni odzvala, smo menili, da je bila prijava zavržena kot neutemeljena,“ dodaja sogovornica.

Na Obali je sicer črnih gradenj veliko, samo na zaščitenem polotoku Seča jih je po nekaterih ocenah do 20. Inšpekcija je med drugim tam končala postopek proti Marku Kopaču, bratu nekdanjega okoljskega ministra Janeza Kopača. Inšpekcijski postopek je bil uveden leta 2011 zaradi neskladne gradnje stanovanjskega objekta in nelegalne gradnje zunanje ureditve; končan je bil februarja letos, ko je bilo stanje usklajeno z gradbenim dovoljenjem. Končan tudi postopek glede sosednje vile z bazenom in pogledom na Sečoveljske soline v lasti Francija Erjavca; inšpektor bo vodil izvršilni postopek prisilne odstranitve nelegalno zgrajenega objekta.

 
Komentarjev 5
  • vne 19:21 13.junij 2013.

    Zadna slika ni Kopačeva vila ampak je druga polovica "vile" kjer stanuje vodja pekarne spar Truden (oseba na sliki) in nima nobene veze s kopačem...

  • Klemen Zec 12:40 13.junij 2013.

    kako gospe v resnih letih ni sram ko tako laže ?očitno denar kvari človeka, postane aroganten in se je pripravljen lagati in sodržavljane imeti za bebce !

  • d 09:54 12.junij 2013.

    Turk, tudi zate se že pripravlja celica na Povšetovi. Ne skrbi.