Slovenija
27 ogledov

Pritisnili bodo na župana

Po odprtju Koroškega mostu naj bi se promet po Turnerjevi ulici povečal z 2.500 Žurnal24 main
Turnerjeva ulica. Prebivalci že deset let zahtevajo ureditev prometa.

“Župana bomo osebno seznanili z zahtevami. Če občina v najkrajšem času ne bo uredila prometa v zgornjem kraku Turnerjeve ulice, pa bodo nujni drugi koraki,” v imenu stanovalcev Turnerjeve ulice napoveduje Jurij Pivka.

Stanovalci že več kot deset let opozarjajo, da ob prometnih konicah zaradi izjemno gostega prometa z avtomobili ne morejo iz garaž, ogroženi pa so tudi pešci, saj zanje ni prehoda.

Njegoševa ulica

Zamuja. Stanovalci zahtevajo tudi ureditev podaljška s Koroškega mostu v Njegoševo ulico.

“Program izgradnje obvoznih cest je državna pristojnost in je v zamudi vsaj deset let. Pričakujemo sofinanciranje iz državnega proračuna, roki za začetek del niso znani,” pravijo na občini.

“Zvečer se ulica spremeni v dirkališče, vozniki drvijo s hitrostjo do sto kilometrov na uro in povzročajo hrup,” razlaga Pivka in dodaja, da je bilo ob gradnji Koroškega mostu načrtovano, da se bo ob ureditvi nove Njegoševe ceste nadaljeval mimo Meltala, a se to še ni uresničilo.

Prebivalci so zato zdaj zbrali več kot 50 podpisov in od občine zahtevajo, naj se kar najhitreje postavijo vsaj cestne ovire, uredita dva prehoda za pešce ter zmanjšajo dovoljene hitrosti.

“Vloge za ureditev problematike uradno še nismo dobili. Lani je bil naročen projekt optimalne ureditve križišča Vrbanske ceste in Turnerjeve ulice, ki predvideva minikrožišče, a v proračunu za letos zanj ni predvidenih sredstev. Pristopimo lahko le k izrisu prehoda za pešce in obnovi vertikalne prometne signalizacije. Proučili bomo tudi možnost omejitev hitrosti na 40 kilometrov na uro,” pojasnjujejo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.