Slovenija
21 ogledov

Pritožb ni, stečaj v Elanu končan

“Stečajni postopek je bil vsekakor predolg, z vidika poplačil pa so upniki dobil Žurnal24 main
Elan. Pritožb na zaključek stečaja ni bilo. Jutri sklep sodišča. Stečajni postopek je stal 1,5 milijona evrov.

Kranjsko sodišče bo jutri izdalo še uradni sklep o zaključku stečajnega postopka Elana, ki se je končal po 20 letih, spis pa obsega skoraj 20 tisoč strani. Pritožb do roka – ta je potekel prejšnji četrtek – ni bilo in stečaj bo z izdanim sklepom tudi uradno končan. “Po vsem, kar se je v zvezi s stečajem in nagradami dogajalo zadnji dve leti, je to zares olajšanje,” je o stečaju dejal Andrej Marinc, zadnji Elanov stečajni upravitelj.

Stečajne mase je bilo za dobrih 40 milijonov evrov, terjatve je na začetku postopka uveljavljajo okoli 800 upnikov, stečajni postopek pa je stal dobrega 1,5 milijona evrov. Terjatve so bile poplačane v višini 216 odstotkov vrednosti, realna vrednost poplačila pa je 60-odstotna. Kot je dejal Marinc, ki je stečajni postopek vodil zadnjih pet let, je za svoje delo prejel okoli 30 tisoč evrov.

Ker so se med maratonskim stečajem spremenili naslovi nekaterih upnikov, bo del sredstev rezerviran na sodišču. Po besedah Marinca bodo sredstva čakala vsaj dve leti, potem pa jih bodo, če se upniki ne bodo javili, prenesli v državni proračun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.