Slovenija
162 ogledov

Pritožba se ne izplača!

Naš bralec priporoča, da raje takoj odštejte zahtevane evre za kazen, saj se pri Žurnal24 main
Napačno parkiranje. Če si oproščen, plačaš skoraj enako, kot znaša kazen.

Po pritožbi nad plačilom globe za napačno parkiranje je naš bralec ugotovil, da ga je napaka, čeprav so pritožbi ugodili, veljala skoraj toliko, kot če bi kazen plačal 
takoj.

Parkiranje v sili
Ko sem se vračal iz bolnišnice, skoraj naravnost z intenzivne nege, sem se moral oglasiti še pri osebnem zdravniku. Parkirišče pred sevniškim zdravstvenim domom je bilo povsem zasedeno, zato sem parkiral na pločniku,” opiše svoje napačno parkiranje. Ko se je vrnil, mu je redar za kazen napisal plačilni nalog za 
80 evrov.

Najboljše plačati takoj
Bralec je sicer vedel, da bi bila globa le 40 evrov, če bi jo plačal v osmih dneh, a se je nanjo pritožil, saj je napačno parkiral zaradi svojega težkega zdravstvenega stanja. Ob upoštevanju tega so mu izrekli le opomin in kazni mu ni bilo treba plačati.

10 evrov ali še manj je razlike med plačilom kazni in plačilom stroškov pritožbenega postopka.

A kaj ko sem moral po končanem postopku plačati 30 evrov sodne takse, in če k temu prištejem še stroške priporočene pošiljke ter fotokopiranja zdravstvene dokumentacije, sem bil na koncu prav tako ob skoraj 40 evrov,” sklene bralec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.