Slovenija
32 ogledov

Pritožba zoper sklep sodišča glede uprave AUKN

Upravno sodišče je v tožbi Marka Goloba in Danila Grašiča pred kratkim presodilo, da sta bila sklepa DZ o njuni razrešitvi z mesta članov uprave nekdanje Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) nezakonita. Člani mandatno-volilne komisije DZ so danes sklenili, da se bodo na oba sklepa pritožili.

Sodišče ugotavlja, da sta izpodbijana sklepa DZ nezakonita, ker tožnikoma ni bila dana možnost, da se izjavita o razlogih za razrešitev, kot je bila ta možnost dana vladi, je ugotovitve sodišča na seji povzela predsednica parlamentarne mandatno-volilne komisije Sonja Ramšak (SDS).

Mandatno-volilna komisija je danes odločila, da bo zoper sodbi sodišča v obeh primerih vložila ustrezno pravno sredstvo, čeprav po mnenju sodišča tožena stranka nima pravice do pritožbe. "Lahko pa ugotovimo, da je sodišče ugotovilo drugačno dejansko stanje, kot ga je ugotovila tožena stranka," je dejala Ramšakova in povzela, da to DZ daje utemeljeno pravico do pritožbe na podlagi zakona o upravnem postopku.

Komisija je izglasovala še, da za pooblaščenko v postopku pritožbe tožene stranke zoper sodbo sodišča imenuje sekretarko mandatno-volilne komisije Natašo Sitar, pristojne službe DZ pa da pripravijo delovno besedilo revizije za odločanje mandatno-volilne komisije na eni od naslednjih sej.

Samo Divjak iz zakonodajno-pravne službe DZ je članom namreč pojasnil, da imajo tri možnosti. Prva je, da ne naredijo nič in s tem sprejmejo odločitev sodišča. Druga možnost je, da poskusijo s pritožbo, kljub temu da upravno sodišče meni, da ta ni dovoljena. Tretja pa je, da se po pravnomočnosti poskusi z revizijo kot izrednim pravnim sredstvom.

Kot piše Delo, je Golob s sodbo sodišča zadovoljen. Meni, da je to dobra podlaga za tožbo na delovnem in socialnem sodišču, s katero z Grašičem AUKN tožita zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Golob je napovedal tudi odškodninske tožbe.

Komentarjev 2
  • dragec 07:43 09.marec 2013.

    Bravo Golob, vztrajaj do konca

  • ljimonad 17:15 08.marec 2013.

    Še samo en dokaz več kako nepravno je delala in državo vodila sds. To počne še naprej z kadrovanjem in menajavami, koristi pa ji zn ova kdo drug kot DL, katera se obotavlja in menca, medtem pa vsak dan dobivamo ...prikaži več nove uradnike 99,99 pripadnike SDS ali pa NSI. Bravo Butale in butalci kateri v tehj Butalah živimo.