Slovenija
33 ogledov

Privabljajo jih rože

V Mozirskem gaju že cveti več kot 400 tisoč rož, gredice pa je zasadilo okoli 60 Žurnal24 main
Mozirski gaj. Te dni je park obiskalo že skoraj deset tisoč ljudi.

Po skoraj desetih letih sem spet tu in kar ne morem verjeti, kako zelo se je park medtem spremenil. Veliko je novega, seveda pa so rože tiste, zaradi katerih sem prišla. Čudovite so in pogled nanje me pomirja,” je povedala Frida Malgaj, ena od številnih obiskovalcev Mozirskega gaja, edinstvenega parka slovenskih 
vrtnarjev.

V njem se je te dni razcvetelo nekaj sto tisoč pisanih tulipanov in narcis, vsak čas pa naj bi se razcvetele tudi številne grmovnice.

Od cvetja do buč
Razstavi. Sredi avgusta bo na ogled poletna razstava cvetja, septembra pa razstava buč, v sklopu katere bo potekalo tudi državno tekmovanje za najtežjo bučo. Park je odprt vsak dan od 8. do 19. ure.

Zadržali bi jih
Z obiskom smo zelo zadovoljni, saj smo našteli že blizu deset tisoč obiskovalcev. Odzivi so pozitivni, kar nas še bolj utrjuje v prepričanju, da ljudje v dneh, ko nas z vseh strani bombardirajo z različnimi, večinoma slabimi novicami, bolj kot kdajkoli prej potrebujejo oddih v naravi, med cvetjem,” je prepričan Božo Plesec, podpredsednik Ekološkega hortikulturnega društva Mozirski gaj.

Med obiskovalci pa niso le domačini, temveč tudi Avstrijci, Hrvatje in celo Italijani, ki si jih v Savinjski dolini želijo zadržati več kot le en dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.