Slovenija
15 ogledov

Prižigata se dve rdeči za holding

rdeča luč Shutterstock
Sindikat delavcev energetike Slovenije začelo zbirati podpise v okviru pobude za zahtevo razpisa naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o državnem holdingu.

V državni zbor, kjer so zakon o Slovenskem državnem holdingu (SDH) sprejeli v petek, morajo najkasneje do petka vložiti 2.500 podpisov.

Pobuda ni politične narave

Podpredsednik sindikata delavcev v energetiki Branko Sevčnikar je prepričan, da jim bo to uspelo. Sevčnikar poudarja, da pobuda za referendum ni politične narave. Za referendum so se v sindikatu odločili zaradi pomanjkanja vsakršne simulacije poslovanja Slovenskega državnega holdinga, prav tako po njegovem mnenju ni bila omogočena ustrezna javna obravnava, sindikat je bil povsem izključen.

Glede na omenjeno je po Sevčnikarjevih besedah bojazen, da bo prišlo do razprodaje državne srebrnine, kot kaže, upravičena. To bodo tako skušali preprečiti z referendumom.

Tudi veto svetnikov?

Zakonu o državnem holdingu se obeta tudi veto državnega sveta. V teh dneh naj bi bila sklicana izredna seja, na kateri bodo svetniki odločali o vetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.