Slovenija
20 ogledov

Priznal, da je pral denar

Policija Nada Černič Cvetanovski
Štiri leta zapora, 15 tisoč evrov kazni in poplačilo 34 tisoč evrov.

Na pobudo obdolženega Denisa Gibaća, ki je od novembra v priporu, je bil med njim in Okrožnim državnim tožilstvom v Krškem sklenjen sporazum o priznanju krivde, v katerem sta se obe strani sporazumeli o višini kazni. Gibać je sredi marca na predobravnavnem naroku trdil, da je nedolžen, mesec pozneje je dal tožilstvu pobudo o sklenitvi sporazuma. "Do predobravnavnega naroka mi ni bilo nič ponujenega," je na vprašanje sodnice Maje Baškovič, zakaj si je zdaj premisli, odgovoril Gibać.

Priznal je vse

Enainštiridesetletni Hrvat, ki je lani neprijavljen bival v Ljubljani, je priznal vse, kar se mu očita – da je kot član mednarodne kriminalne združbe odpiral račune pri Novi Ljubljanski banki in banki Hypo, kamor so mu sodelavci iz Nemčije nakazovali denar. Nato ga je v manjših zneskih dvigoval in tako dajal vtis, da gre za običajne dvige. Denar je izročal sodelavcem v Nemčiji, sam pa naj bi si obračunal 40-odstotno provizijo. Tako je opral več kot 30 tisoč evrov. Opral bi še več, a mu banka zaradi opozoril iz Nemčije ni hotela dati denarja.

Pogodil se je za kazen

Gibać se je s tožilstvom pogodil za štiriletno zaporno kazen ter za plačilo stranske denarne kazni v višini 15 tisoč evrov, ki jo mora plačati v treh mesecih po pravnomočnosti sodbe. Poleg tega mora v dveh letih vrniti 34 tisoč evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi. Gibać se je s sodbo, oprto na podpisani sporazum, strinjal in zaprosil za predčasno prestajanje zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.