Slovenija
8741 ogledov

Priznal, da je tihotapil osem kilogramov kokaina, a so ga oprostili

ljubljana 28.11.2007.zasezen.kokain.foto: policija
1/4
Policija
Ujet z osmimi kilogrami kokaina, krivdo priznal, vendar oproščen.

V strehi avtomobila je Milan Leber skupaj s partnerko februarja 2014 tihotapil osem kilogramov kokaina, to je priznal, a je bil zdaj v ponovljenem sojenju oproščen.

Šlo naj bi za naključno najdbo med trošarinskim nadzorom, a se je nato na ponovljenem sojenju izkazalo, da sta policija in tožilstvo obrambi zamolčala, da so obtožena že pred aretacijo tajno opazovali in carinikom naročili, naj ju z partnerko ustavijo,

Noč pred aretacijo je policija vdrla v njun avtomobil in domnevno poskušala namestiti prisluškovalno napravo, za kar so imeli sodni nalog, in najverjetneje so pri tem opazili kokain.

Po mnenju sodnice sta bili obtoženima zaradi prikrivanja teh informacij kršeni pravici do učinkovite obrambe in poštenega sojenja. Sodnica je ocenila, da je policija nad Lebra in njegovo partnerko poslala carinike, ker imajo širša pooblastila in je torej na neki način šlo za zlorabo teh pooblastil. Čeprav naj bi sumili ali celo vedeli, da imata v avtu drogo, so carinikom menda javili le, da naj bi par tihotapil zlato in sladkor.

Tožilstvo se je na sodbo pritožilo, odločitev višjega sodišča pa še ni znana.  

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • ode 07:26 28.november 2017.

    Vrniti so morali tudi ves kokain (tega policaji ne bodo nikoli povedali), saj je bil zasežen nezanito. Pred leti so roparju poštarja v Savi pri Litiji morali vrniti ukradeno poštarsko torbo, ker mu je bila zasežena nezakonito. Ja, takole imamo ...prikaži več v naši banana državici. Smeje se nam ves svet.

  • borut08 19:34 27.november 2017.

    Se en dokaz,da je nasa policija kriminalna zdruzba in ne organ pregona saj namerno dolocenim kriminalcem(z drogo,gospodarske kriminalci) pomaga tko,da namerno nezakonito pridobi dokaze in primir pade.Druga skrajnos t pa je da nastavijo drogo kagar hocejo unicit,to so metode iz ...prikaži večiz prejsne drzave in ta rezim se zdaj vzdrzujejo.

  • NeAnonimni 15:56 27.november 2017.

    Mogoče je pa koga izdal v zameno za svobodo. Podgane..