Slovenija
53 ogledov

Priznanja Planinske zveze Slovenije

Viki Grošelj PZS
V Ajdovščini so podelli najvišja priznanja Planinske zveze Slovenije za letošnje leto. Slavnostni govornik alpinist Viki Grošelj.

Planinska zveza Slovenije, ki povezuje več kot 55 tisoč planincev, najvišja priznanja podeljuje enkrat letno; med planinci gre za veliko čast za predano prostovoljno delo.

Najvišja priznanja Planinske zveze Slovenije so za predano planinsko delo letos prejeli Milan Čelik, Jože Gobec, Ferdinand Igerc, Janez Korošec, Vinko Komprej, Vladimir Lemut, Janez Merhar, Marica Okršlar, Emil Milan Savelli, Jože Varl in Tone Šeško. Planinska zveza Slovenije je podelila še 14 spominskih plaket.

Športno izobraženi

Slavnostni govornik na podelitvi, Viki Grošelj, je izpostavil, da Slovenci veljamo za športno izobražen narod in pristavil, da je Planinska zveza Slovenije in njeni člani najboljši dokaz za to izobraženost.

Poleg gibanja promoviramo še druge pomembne vrednote: potrpežljivost, vztrajnost, predanost, pomoč sočloveku, varovanje in ohranjanje narave,” je poudaril Grošelj in dodal, da so te univerzalne vrednote članom skupne ne glede na to, da kakšen način zahajajo v gore; kot pohodniki, planinci, gorniki, turisti ali alpinisti. “Med nami ni razlik!” je izpostavil Grošelj.

O Sloveniji govorijo s spoštovanjem

Grošelj je spregovoril tudi nekaj besed o slovenskem himalajizmu, dejavnosti, ki je po njegovih besedah precej pripomogla k prepoznavnosti Slovenije v svetu, s tem pa tudi Planinske zveze ter nekaterih njenih najbolj izpostavljenih članov.

"Lepo je slišati in brati, kako svetovna alpinistična javnost in stroka s spoštovanjem izgovarjata in pišeta ime Slovenija," je sklenil Grošelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.