Slovenija
23 ogledov

Priznanja se vrstijo

Oljkar Miran Adamič z enim od številnih domačih in tujih priznanj. Žurnal24 main
Oljkar Adamič osvojil prestižno priznanje na mednarodnem ocenjevanju.
''Takšno priznanje pomeni potrditev, da delaš kakovostno in vse tako, kot mora biti. Pomeni pa tudi čedalje večjo odgovornost, ker že vsi pričakujejo, da boš vedno najboljši,'' je dejal Miran Adamič, oljkar iz slovenske Istre, ki je pred dnevi na prestižnem ocenjevanju italijanskega združenja Mastri Oleari prejel diplomo odličnosti za svoje oljčno olje znamke Ronkaldo v kategoriji blagosadežnih olj.

Tristopetdeset dreves
Adamič, ki se z oljkarstvom ob svoji redni službi ukvarja petnajsto leto, je za svoje oljčno olje do zdaj prejel številna tuja in domača priznanja, Zveza potrošnikov Slovenije pa ga je lansko leto skupaj s slovenskim oljkarjem Vanjo Dujcem uvrstila v sam vrh. Glede na velikost je Adamič v slovenskem merilu srednje velik oljkar, v oljčnem nasadu na Baredih nad Izolo ima zasajenih 350 dreves, lansko leto pa je pridelal 4,5 tone plodov oziroma okoli 800 litrov olja.

Minimalne razlike
''V Sloveniji je okoli 60 pridelovalcev, ki imajo certifikat zaščitnega znaka porekla Oljčno olje slovenske Istre. Vsi ti pridelajo vrhunsko olje in razlike med njimi so minimalne,'' poudarja Adamič. Globalne gospodarske krize in recesije pri prodaji olja ne čuti. Kot pravi, zato, ker ogromno vlaga v promocijo, tehnologijo in novosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.