Slovenija
38 ogledov

Priznanji dajeta nov zagon

Alojzij Muhič je čestital predstavnikom zavoda za turizem in Anton Podbevšek Tea Žurnal24 main
Turizem in kultura. Dolenjci so znova prejeli dve prestižni priznanji.

“Nagradi, ki sva jih prejela s Petrom Penkom na nedavnem 44. Borštnikovem srečanju za predstavo Portret neke gospe, pomenita dober začetek neskončne gledališke poti. Vesel sem obeh, saj sta bili podeljeni v kategoriji drugačnega, gledano z interpretativnega vidika,” pojasnjuje režiser Matjaž Berger, sicer ravnatelj Anton Podbevšek Teatra (APT). Nagrado je prejel za avtorski uprizoritveni diskurz, Peter Penko pa za avtorstvo glasbe.

Čas za korak naprej
“Verjamem, da je to temelj za razvoj absolutnega gledališča, kar je naša želja in cilj,” dodaja Berger, ki mu je na včerajšnjem sprejemu čestital tudi župan Alojzij Muhič. “Že samo Borštnikovo srečanje v Mariboru je prestižen dogodek, nagrada je vredna še toliko več. Prepričan sem, da bo APT uspešno krojil gledališke predstave tudi v tujini.”

Krka je naš biser

Nagrada ponazarja bisere, ki jih imamo, pa jih ne vidimo. Kaže, da nas morajo tujci opozarjati na lepote, s katerimi živimo vsak dan.
Ivan Kuljaj

 

Dolenjska prestolnica pa je bogatejša za še eno turistično priznanje. Švicarski odbor za turistične nagrade je namreč Novemu mestu podelil laskavi naziv najlepšega rečnega mesta v Sloveniji. Nagrado je v švicarskem Luganu prevzel Marko Habjan.

“Za občino in naš zavod ta nagrada pomeni vnovično odgovornost. Že v naslednjem letu bomo očistili okljuk reke Krke, zastavili turistične objekte na Krki ter združili lepote in turistično udejstvovanje na reki z mestnimi znamenitostmi,” pa pravi Ivo Kuljaj, direktor zavoda za turizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.