Slovenija
20 ogledov

Pro Plus ne bo plačal pet milijonov globe

Proplus, pop tv, kanal a Anže Petkovšek
Okrajno sodišče v Ljubljani je ustavilo postopek o prekršku, ki ga je zoper družbo Pro Plus uvedla Agencija za varstvo konkurence (AVK). Sodišče je presodilo, da Pro Plus ni kršil predpisov o varstvu konkurence.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je Pro Plusu poleti v postopku zaradi zlorabe prevladujočega položaja izrekla skoraj pet milijonov evrov globe, podjetje pa je zaradi odločbe agencije med drugim vložilo zahtevo za sodno varstvo.

Okrajno sodišče v Ljubljani je pred dnevi odločbo AVK spremenilo tako, "da je postopek o prekršku v celoti ustavilo, ker Pro Plus in odgovorne osebe niso kršili predpisov o varstvu konkurence, kot jim je agencija očitala", so danes pojasnili v Pro Plusu.

AVK je sicer že aprila lani ugotovila, da je družba zlorabila prevladujoči položaj zaradi ponujanja ugodnejših pogojev oglaševanja tistim oglaševalcem, ki imajo večji oglaševalski delež v družbi. V Pro Plusu so se na to odločitev odzvali ostro in menili, da je nezakonita, ker očitana zloraba prevladujočega položaja po njihovem mnenju ni bila niti podana niti dokazana.

Postopek zoper Pro Plus je agencija oz. takrat še urad za varstvo konkurence uvedel avgusta 2011 zaradi prijave konkurenčnih televizijskih hiš - TV3 in RTV Slovenija.

Komentarjev 2
  • tomaz 15:44 07.november 2014.

    Če nekdo prodaja oglaševalski prostor ceneje kot drugi, to ni protizakonito..še najmanj se ima oglašat RTV, k dobijo denar od naročnine, zraven pa še kasirajo id reklam. Večina nacionalnih TV v EU ne sme predvajati reklam, ker sdo financirane iz ...prikaži večane iz RTV prispevka.

  • URIAH HEEP 13:33 07.november 2014.

    A so malo podmazal sistem??