Slovenija
10851 ogledov

Pro plus pogorel na ustavnem sodišču

pro plus Saša Despot
Pro plus, ki je lastnik Pop TV in Kanala A, je pogorel na ustavnem sodišču.

Ustavni sodniki so zavrgli pobudo za presojo ustavnosti, ustavno pritožbo zoper sklep Vrhovnega sodišča pa so zavrgli.

Pro plus, ki ga v zadevi zastopa odvetniška družba Mašun, Melihen, Milaš, Strojan, je bil prepričan, da jim je bila v preiskavi, ki jo je v poslovnih prostorih izvedla Agencija za varstvo konkurence, kršena pravica do sodnega varstva. Ko je sodišče na predlog agencije izdalo odredbo o preiskavi, se nanjo namreč niso mogli pritožiti. Obrnili so se na upravno sodišče, a to je bil napačen naslov. Upravno sodišče je razsodilo, da je sodno odredbo sodišče izdalo pri izvrševanju sodne funkcije, zato je ni mogoče spodbijati v upravnem sporu. Pro plus se je pritožil na vrhovno sodišče, ki je pritožbo zavrnilo, zato so poskusili še na ustavnem sodišču. 

Ustavno sodišče je soglasno sklenilo, da Pro plus nima pravnega interesa za vložitev ustavne presoje, saj določbe o preiskavi ne posegajo neposredno v njegove pravice, tožbe, ki jih izpodbija, pa ne temeljijo na zakonu o preprečevanju omejevanja konkurence, ampak na zakonu o upravnem sporu, kar pomeni, da niti ugodna rešitev na ustavnem sodišču ne bi izboljšala pravnega položaja Pro plusa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • J-Rod 09:25 17.oktober 2017.

    Kdaj bomo od sponzoruše J.Z. izvedeli, koliko morajo operaterji plačevati državnemu Planetu za dva preplozana in negledana kanala? O tem nič, zgleda ni sponzorja objav...

  • forex 19:43 16.oktober 2017.

    To da se intelektualci strinjajo in ne nasprotujejo janši,je pa čudež in je treba dobro prestudirat zakaj je temu tako. Fakewsarji kje ste,da boste krojili javno mnenje kot vam odgovarja.

  • boogin1 15:44 16.oktober 2017.

    V mafijski SLO imamo zakone, ki so jih glede na vsebino napisale krimilalne in mafijske združbe. Operaterji navajajo, da so to storili zato, ker da so PRO PLUS programi najbolj gledani in se sklicevali, da se s PRO PLUS-om ni ...prikaži več bilo mogoče dogovarjati o uvrstitvi PRO PLUS programov v poseben paket in da je tako zahteval PRO PLUS enako po načelu-sprejmi ali pusti celotno programsko shemo POP PLUS-a. Če bi to držalo in je gledanost PRO PLUS-a programov res najbolj gledana, potem bi lahko PRO PLUS br