Slovenija
20 ogledov

Problematični posamezniki, ne svet

Žurnal24 main
Svet romske skupnosti od včeraj dalje tudi uradno vodi Marjan Drvarič. Volitev za predsednika se je udeležilo 19 članov sveta, 14 jih je izreklo podporo Drvariču.

Na včerajšnji ustanovni seji v Ljubljani je Marjan Drvarič prejel večjo podporo kot njegov protikandidat Damijan Horvat in kot nam je dejal, bo zdaj opravljal funkcijo predsednika do leta 2013. Drvarič je sicer svet vodil že ob koncu prejšnjega mandata.

Želi si, da bi v tem času dosegli zmanjšanje brezposelnosti Romov in izboljšali bivanjske razmere. Pomembno bo tudi, da bodo vzdrževali dobre odnose znotraj sveta, saj so bili ti že večkrat načeti. "Svet je vedno dobro sodeloval. Problem je v posameznikih, kako sodelujejo v svetu," pravi o tem Drvarič.

Prvi koraki novega sveta bodo: "Najprej moramo izvoliti še dva podpredsednika in sekretarja ter komisijo in odbor. Zakona o romski skupnosti se bomo lotili šele potem." Zakon namreč določa, da svet sestavlja 21 članov: od tega 14 predstavnikov Zveze Romov Slovenije in sedem predstavnikov romskih svetnikov. Drvariču osebno se zakon ne zdi tako problematičen. "Problema ne vidim v sestavi sveta, ampak v posameznikih," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.