Slovenija
22 ogledov

Prodaja Elana se je začela

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Finančni svetovalec. Izbrana družba PricewaterhouseCoopers. Elan naprodaj v celoti.

Elanova komisija je včeraj za finančnega svetovalca izbrala multinacionalko PricewaterhouseCoopers (PWC), s tem pa se je začela tudi privatizacija Elana.

Poleg podjetja PWC, ki ima sedež v Ljubljani, je bilo v ožjem izboru še slovensko podjetje Arkas. Robert Ferko, predsednik Elanove uprave, je za Žurnal24 povedal, da so se za PWC odločili zaradi mednarodnih izkušenj tega podjetja na področju finančnega svetovanja in njihove mednarodne kadrovske zasedbe. “Zelo dobro poznajo trg investitorjev in njihov koncept dela, pomembna pa je bila tudi cena. Dobili so mandat, da do konca leta najdejo najboljšega investitorja za Elan,” je pojasnil Ferko.

Včeraj se je torej uradno začela prodaja Elana, ki ga bodo prodajali v celoti – tako divizijo Ski kot Marine –, saj želijo ohraniti blagovno znamko. Po Ferkovih besedah se za nakup zanimajo domači in tuji investitorji, zanj pa naj bi odšteli od sedem do deset milijonov evrov. V Elanu od novega lastnika pričakujejo, da bo razvijal blagovno znamko, povečeval obseg proizvodnje in odpiral nova delovna mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.