Slovenija
1267 ogledov

Prodaja Gorenjske banke padla v vodo

Gorenjska banka
1/3
Anže Petkovšek
Miodrag Kostić ne sme prevzeti Gorenjske banke, tega mu ne dovoli srbska centralna banka.

Narodna banka Srbije je Miodragu Kostiću, ki je bil tik pred nakupom Gorenjske banke, vzela dovoljenje za povečanje deleža v njej, poročajo Finance.

Soglasje so umaknili, ker so ugotovili nepravilnosti pri poslovanju AIK banke. Prek te banke je namreč Kostić nameraval kupiti Gorenjsko banko. Ali je umik soglasja trajen ali začasen ukrep, ni jasno.

Delničarji Save naj bi jutri odločali o soglasju za prodajo skoraj 38-odstotnega deleža v Gorenjski banki. Sava mora delež prodati zaradi odločbe Banke Slovenije, v paketu pa je sicer naprodaj večinski delež, ki bi mu sledila ponudba za prevzem.

Kostić je za delnico ponudil 298 evrov. Sava bi s prodajo, kot so izračunali na Financah, dobila 43,53 milijona evrov. Od državnih družb bi DUTB dobila 7,87 milijona evrov, Zavarovalnica Triglav 4,68 milijona evrov, Telekom pa 1,88 milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mirror 16:38 30.januar 2018.

    Ali naši politiki in gospodarstveniki ne poznajo drugih kupcev za naša podjetja kot samo Srbe in Hrvate? Samo ti kupujejo podjetja, ki ostajajo delno v državni lasti. Ko je pa treba plačati kupnino, pa za povrh vsega še najamejo kredit ...prikaži večt pri naših bankah. Prodajte na zahod banko v celoti, pa bo dovolj kupcev.