Slovenija
28 ogledov

Prodaja LTH po polžje

“Krč nepremičninskega trga, tujih vlaganj ni, prav tako ni projektov in poslovni Žurnal24 main
Škofja Loka. Majhen interes za nakup premoženja LTH. Še bodo nižali cene. Prodaja tudi po delih.

Ponudbe. “Vplačanih je bilo več zneskov, po katerih sklepam, da gre za posamezne artikle, le pri eni varščini gre za sklop opreme,” je včeraj za Žurnal24 dejal Dušan Taljat, stečajni upravitelj Loške tovarne hladilnikov (LTH).

Včeraj popoldne so odprli ponudbe in pregledali plačane varščine. Po neuradnih podatkih naj bi jih bilo vplačanih več kot pet, o tem, koliko varščine je bilo vplačane, pa Taljat včeraj še ni želel govoriti. Dejal je, da bodo uradni podatki o prodaji premoženja LTH znani danes in da bo glavnina premoženja tudi tokrat ostala neprodana. Ponudbe so zbirali do 28. marca, premoženje si še vedno prizadevajo prodati kot funkcionalno celoto, glede na odziv kupcev pa je bila mogoča tudi prodaja posameznih sklopov nepremičnin in opreme po izklicni ceni 12,6 milijona evrov.

Nepremičnine so prevelike

Težava je tudi v tem, da gre za velike nepremičnine; najmanjša proizvodna hala meri tri tisoč kvadratnih metrov, zanimanje med kupci pa je za nakup do tisoč kvadratnih metrov,” je povedal Taljat in dodal: “Interesenti so, a bi kupili za polovično ceno, pa še to najbrž bolj tipajo, kot pa mislijo resno.” Stečajni upravitelj ta čas ne vidi velikih možnosti za prodajo glavnine premoženja, bodo pa pri naslednji prodaji spet znižali cene.

Ločitveni upniki Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije ter davčna uprava – LTH jim je dolgovala 1,4 milijona evrov – so bili poplačani 13,4-odstotno, za plačilo neizplačanih plač 320 delavcem pa so potrebne izpodbojne tožbe in odškodninski zahtevki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.