Slovenija
17 ogledov

Prodaja mobilnikov znova raste

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Globalna prodaja mobilnih telefonov je v prvem letošnjem četrtletju porasla za 17 odstotkov. Zasluge za rast nosijo predvsem pametni telefoni.

Med januarjem in marcem je bilo po vsem svetu prodanih okoli 314 milijonov mobilnih telefonov, od tega kar 54,3 milijona pametnih telefonov, ki uporabnikom omogočajo dostop do interneta.

Nokia ostaja na prvem mestu
Sodeč po raziskavi analitske hiše Gartner še naprej na mestu vodilnega proizvajalca mobilnih telefonov ostaja finska Nokia, čeprav je njen delež v primerjavi s prvim četrtletjem lani zdrsnil za 1,2 odstotne točke na 35 odstotkov. Južnokorejski Samsung se je uvrstil na drugo mesto, sledi mu domači rival LG.

Najbolj se je v prvem trimesečju okrepila prodaja pametnih telefonov. Tudi tu še naprej prevladuje Nokia s 44,3-odstotnim tržnim deležem. Družba Research in Motion, ki proizvaja telefone blackberry, je s 45,9 odstotka na drugem mestu, tretji pa je Apple s svojim iphonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.