Slovenija
37 ogledov

"Prodaja Večera je en velik blef"

null Žurnal24 main
V Društvu novinarjev Slovenije od ministrstva za kulturo pričakujejo, da ne bo sodelovalo v ''blefu'' prodaje časnika Večer.

''Prodaja Večera je en velik blef. Delamo se, kot da je kupec resen lastnik. Neodgovorno ravnata upravi Dela in Večera,'' je prepričan Gregor Repovž, predsednik Društva novinarjev Slovenije. Od ministrstva za kulturo zato pričakujejo, ''da ne bo sodelovalo pri tem blefu, da povedo, da je vse to blef. Po našem mnenju je posel po zakonu o medijih ničen.''

Ministrstvo naj razkrije lastnika
Tudi strokovnjakinja za medije Sandra Bašič Hrvatin meni, da bi moralo ministrstvo za kulturo v primeru prodaje Večera ukrepati: "Državljani naj povedo, da imajo takšnega ravnanja dovolj, novinarji morajo povedati, da imajo takšnih poslov dovolj.'' Tudi za Bašič Hrvatinovo prodaja Večera  ni odgovorna: "Pričakujemo, da bo ministrstvo za kulturo zahtevalo, da se jasno pokaže, kdo je lastnik.''

Parkirišče?
Kot smo že poročali, je podjetje 3 Lan kupilo večinski delež v Večeru. Odštelo naj bi 9,3 milijona evrov. Delo oziroma Pivovarna Laško pa sta za večinski delež v Večeru skupaj odštela 20 milijonov evrov. Takoj po prodaji so se pojavile navedbe, da je podjetje 3 Lan le parkirišče delnic, v ozadju nakupa pa naj bi stal nekdo drug.

3 Lan se sicer ukvarja z računalniškimi rešitvami za vzpostavljanje in upravljanje računalniških omrežij in sistemov, kakor pravijo na svoji strani. Lani so imeli dobrih 715 tisoč evrov prihodkov, 44 tisoč evrov dobička, štiri zaposlene ter 358 tisoč evrov sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.