Slovenija
12 ogledov

Prodaja zapečatena

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Pogodba o nakupu Tušmobila je že podpisana.

Po poročanju Dela bo pogodba o nakupu Tušmobila realizirana, ko bo kupec nakazal kupnino, kar naj bi se zgodilo že v začetku septembra. Po neuradnih informacijah naj bi Tuš pri poslu iztržil 150 milijonov evrov.

V sredo so iz Tuša za zurnal24.si potrdili, da so prejeli zavezujočo ponudbo z rokom plačila 90 dni. Več informacij pa niso posredovali. „V Tušmobilu smo si letos zadali več ambicioznih ciljev, ki jih želimo doseči. Odločitve želimo maksimalno učinkovito realizirati, za to smo odprti za povezovanje s partnerji, ki nam bodo to omogočili,“ so še dodali.

Najverjetnejši prevzemnik je po informacijah časnika francoski Orange, omenjali pa so se tudi nekateri drugi evropski operaterji, med njimi švedski Tele2 pa tudi Deutsche Telekom. Pogajanja za nakup in skrben pregled podjetja naj bi trajali eno leto.

Dobro prodali
Cena 150 milijonov je po pisanju Dela  precej visoka za podjetje, ki ima nekaj več kot osemodstotni tržni delež in je poslovalo negativno. Po zadnjih podatkih ima Tušmobil, ki je na trg vstopil jeseni 2007, nekaj več kot 170.000 uporabnikov.

Peti največji
Znamko Orange za svoje mobilne in internetne operaterje po svetu uporablja francoski telekom, ki je peti največji telekomunikacijski operater na svetu s skoraj 190 milijoni uporabnikov. Med drugim ima svojega mobilnega operaterja v Avstriji, medtem ko v nekdanji Jugoslaviji še ni prisoten, posluje pa na Slovaškem in v Romuniji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.