Slovenija
16 ogledov

Prodajala avtomobile, ki jih nista imela

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Soboški policisti zaradi več goljufij in groženj podali kazensko ovadbo zoper dva osumljenca. Na spletu oglaševala prodajo avtomobilov iz tujine, ki pa jih sploh ni bilo.
Policija poziva vse oškodovance, ki so bili na opisan način ogoljufani, da se oglasijo na najbližji policijski postaji in podajo prijavo.
PU Murska Sobota

21- in 33-letni Simon in Vojko, kot sta se lažno oškodovancem predstavljala na internetu, sta na spletnih straneh fiktivno oglaševala prodajo osebnih avtomobilov mercedes. V Slovenijo naj bi jih uvozila iz tujine, a se je izkazalo, da jih dejansko nista imela, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Kupce mamila s fotografijo in ugodno ceno
"Da bi dosegla goljufivi namen, sta k oglasu priložila tudi fotografije avtomobilov, ki sta jih naključno fotografirala na različnih krajih. Oškodovance sta premamila tudi z zelo ugodno ceno, ki je bila v vseh primerih bistveno nižja od tržne vrednosti vozila, ki sta ga 'prodajala'," je pojasnil Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota.

Izginila s celotno kupnino
Ko sta goljufa od oškodovancev prejela celotno kupnino, se na telefon nista več oglašala. Poleg kupnine sta oškodovancem pogosto zaračunavala tudi "dodatne stroške" za prevoz avtomobila iz tujine ali kasko zavarovanje.

Za "prodajo" avtomobilov sta lažno uporabljala ime podjetja iz Murske Sobote, ki sicer obstaja in je že dalj časa v mirovanju. Ponaredila sta tudi žig tega podjetja, ki pa se bistveno razlikuje od izvirnika.

Goljufala tudi z "menjavo brez doplačila"
Goljufije sta osumljenca, oba iz območja Murske Sobote, izvajala tudi tako, da sta preko oglasa svoj avtomobil visokega cenovnega razreda zamenjala brez doplačila za avtomobil enake tržne vrednosti.

Čez čas je osumljenec po telefonu poklical oškodovanca, mu lažno prikazal, da je avtomobil pokvarjen, zaradi česar so nastali stroški, in od oškodovanca zato zahteval povrnitev fiktivnih stroškov. Če oškodovanec ni privolil v poplačilo, ga je osumljeni ustrahoval z resnimi grožnjami.

Zaradi več goljufij in groženj so soboški policisti zoper dva osumljenca podali kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa je za oba odredil pripor. Oba osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za podobna kazniva dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.