Slovenija
15 ogledov

Prodajala ponarejeno verižico, pristala v ječi

Koprski policisti so prijeli 45-letnega Izolana, osumljenega, da je storil več kaznivih dejanj velikih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše na Obali. Obravnavajo tudi primer goljufije v zlatarni.

Petinštiridesetletnika so koprski policisti ovadili za skupno 22 kaznivih dejanj velikih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše na območju Lucije, Strunjana, Izole in Kopra lani in letos.

Pri osumljencu so opravili tudi hišno preiskavo, med katero so zasegli več predmetov in dokazov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Kot so ugotovili, je osumljenec vlamljal predvsem dopoldne, ko so bili oškodovanci odsotni, o čemer se je pred tem še prepričal. Kradel je zlatnino, gotovino in tehnične predmete, ki jih je nato prodajal.

Zoper osumljenega so na koprsko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

Goljufija v zlatarni

Koprski policisti obravnavajo tudi kaznivo dejanje goljufije v zlatarni. Neznanec je prvega avgusta pozno popoldne prišel v zlatarno in uslužbencu prodal kovinsko verižico pod pretvezo, da je zlata. Zlatarno je po prejetju plačila zapustil, nato pa sta vanjo vstopila še dva moška, ki sta prav tako nameravala prodati vsak svojo verižico pod pretvezo, da sta zlati. Ker sta bili uslužbencu verižici sumljivi, je obvestil policijo.

Policisti so na kraju dogodka odvzeli prostost 21-letnemu in 17-letnemu Ljubljančanu. Pri opravljenih hišnih preiskavah so zasegli še eno zapestnico in nekaj drugih predmetov, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. Moška so iz pridržanja izpustili, a bodo zoper njiju podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 1
  • Lavdan 15:57 06.avgust 2012.

    K.Š. in kaj je to vrežica. Tako hitiš, da te bo vrglo iz ovinka.