Slovenija
57 ogledov

Prodajati začeli tri mesece prej kot lani

planica 2016 Saša Despot
Dober začetek sezone tekmovalcev v zimskih športih je razveselil tudi tiste, ki ponujajo ogled športnih dogodkov na posameznih prizoriščih.

Uspehi slovenskih športnikov povečajo zanimanje za ogled športnih prireditev tako doma kot v tujini. Marsikdo se še spomni lanske novoletne turneje, na kateri je blestel Peter Prevc. Na zadnji tekmi turneje v Bischofshofnu je bilo ogromno število slovenskih navijačev, ki so si uspeh najboljšega skakalca lanske sezone ogledali v živo. 

Uvod letošnje zimske sezone sta zaznamovala Domen Prevc s suverenim uvodom v skakalno sezono in Ilka Štuhec, ki je prvo ime ženskega alpskega smučanja v hitrih disciplinah. Prav zaradi tega lahko pričakujemo, da bodo tudi letos na novoletni skakalni turneji visoko plapolale slovenske zastave.

Peter Prevc Bischofshofen | Avtor: EPA EPA

 

Tudi letos v Bischofshofen 

Z zanimanjem za ogled zadnje tekme novoletne turneje v Bischofshofnu so zadovoljni tako v agenciji Tentours kot v Alpetourju. "Predvidoma bomo peljali en avtobus," pravijo v Alpetourju, kjer dodajajo, da je zanimanje za tovrstno ponudbo odvisno od uspehov slovenskih športnikov. "Lani ogleda te tekme nismo organizirali kot razpisni izlet. Peljali smo skupine, ki so se za ogled odločile tik pred zdajci, potem ko je bilo razvidno, da ima Peter Prevc izjemno priložnost za zmago," povedo o lanskem letu in dodajajo, da glede na obdobje pred začetkom tekmovanja zanimanje lahko primerjajo z lanskoletnim. Enako opažajo tudi v agenciji Tentours, kjer ponujajo še paket za ogled tekem v Oberstdorfu in Garmisch-Partnekirchnu. 

V Alpetourju pravijo, da so navijače lani peljali tudi na ogled svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu, kjer je bilo zanimanje zelo veliko. V Tentours organizirajo ogled poletov v Oberstdorfu, ki bodo v začetku februarja 2017. Dosedanje povpraševanje označujejo kot zadovoljivo. 

zlata lisica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Izjemno zanimanje za Zlato lisico

Pred vrati pa ni samo novoletna skakalna turneja. Po novem letu se ženski del smučarske karavane seli na mariborsko Pohorje, kjer bosta tradicionalni tekmi za zlato lisico. "Zanimanje je izjemno. Največjo prodajo pričakujemo v tem tednu. Pričakujemo rekordno prodajo vstopnic. Največ smo jih do sedaj prodali za veleslalom," o prodaji kart za smučarski praznik pod Pohorjem pravi Nicole Radermacher, izvršna direktorica podjetja Eventim. 

V podjetju opažajo, da so se ljudje navadili kupiti vstopnice v predprodaji, saj so cene ugodnejše. "Naš sistem je edini, ki omogoča prodajo slovenskih prireditev na prodajnih mestih v tujini, kjer je delež predprodaje za smučarske tekme precej velik," pojasnjuje Radermacherjeva. 

planica 2016 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Karte za Planico prodajajo še prej kot lani

Eden večjih dogodkov letošnje športne zime bo tudi zaključek sezone v smučarskih skokih v Planici. Za finale sezone 2015/2016 so bile karte na Eventim razprodane že več kot mesec dni pred finalom in podobno pričakujejo tudi tokrat. "Za Planico smo pričeli s prodajo že oktobra, kar je tri do štiri mesece prej kot v lanskem obdobju. Prodaja je zelo dobra, nad pričakovanji," dosedanji potek opisujejo v Eventimu. 

Ostali zimski športi in najnovejše novice o njih, se nahajajo na naših športnih straneh.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:23 24.december 2016.

    Super ! Jaz imam karte za Kitzbühel ! Dva dni 40 € !