Slovenija
42 ogledov

Prodaje na odboru ne bo

Žurnal24 main
Seznama 15 podjetij danes kljub napovedi na tnalu pristojnega odbora ne bo.

O seznamu 15 podjetij, ki jih je vlada predvidela za prodajo, naj bi danes razpravljal odbor državnega zbora za finance in monetarno politiko, a je Pozitivna Slovenija zahtevo za sklic seje umaknila.

Kot je pojasnil Jani Möderndorfer (PS), bodo v gradivu določene stvari dodali oz. popravili in nato gradivo vrnili na odbor. O tem, kakšne bodo spremembe, ni želel govoriti.

"Če koalicija zahteva sejo, jo najprej prestavi in sedaj umika zahtevo za sklic, je nekaj hudo narobe z delom vlade in koalicije v teh razmerah," je umik izredne seje komentiral Jože Tanko (SDS).

Pet podjetij v postopku

Za pet podjetij (Adria Airways, Aero, Elan, Fotoni in Helios) so se postopki prodaje že začeli, za preostalih deset pa še ne. Poleg petih naštetih so na seznamu še Aerodrom Ljubljana, Adria Airways Tehnika, NKBM, Telekom Slovenija, Cinkarna Celje, Gospodarsko razstavišče, Paloma, Terme Olimia Bazeni, Unior in Žito.

Vlada napoveduje še, da bo po prvem seznamu do jeseni pripravila klasifikacijo in strategijo upravljanja kapitalskih naložb, v kateri bo določeno, v katerih družbah bo država obdržala lastništvo in katera podjetja bodo šla v prodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.