Slovenija
6614 ogledov

Adriatic Slovenico prodali za 245 milijonov evrov

Nazadnje se je za Adriatic Slovenico zanimala francoska zavarovalnica Axa. (Foto
1/3
Žurnal24 main
Zavarovalnica Adriatic Slovenica in družba KD skladi imata novega lastnika.

Zavarovalnica Generali je prevzela Adriatic Slovenico, s tem postaja druga največja zavarovalnica na slovenskem trgu.

Za sto odstotkov deleža v Adriatic Slovenici je Generali plačal 245 milijonov evrov.

Dogovor, ki še čaka na potrditev s strani pristojnih regulativnih organov, vključuje tudi prevzem družbe za upravljanje KD Skladi. Tako Skupina Generali postaja druga največja zavarovalna družba v Sloveniji.

Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali ob prevzemu izpostavlja: "Ta prevzem nam ponuja številne nove poslovne priložnosti, med drugim tudi doseg do večje baze potencialnih strank. Vsaka naša stranka bo tako lahko deležna številnih novih prednosti, ki nam jih bodo omogočile edinstvene prodajne ponudbe ter široko znanje in bogate izkušnje, ki si jih delimo znotraj naše skupine."

Generali | Avtor: epa epa

Adriatic Slovenica je s skoraj 15 odstotnim tržnim deležem tretja največja zavarovalnica v Sloveniji, skrbi za več kot 500.000 strank, 1,7 milijona zavarovalnih polic, v letu 2017 pa so ustvarili 304 milijonov evrov obračunane kosmate premije. Po celotni Sloveniji razvejano distribucijsko mrežo s kar 373 prodajnimi mesti.

Družba za upravljanje KD Skladi pa upravlja z več kot 750 milijoni evrov in ima 20 odstotni tržni delež, s čimer zavzema tretje mesto na slovenskem trgu, s svojimi podružnicami pa je prisotna tudi na Hrvaškem in v Makedoniji.

 | Avtor:

Zavarovalnica Generali je na slovenskem trgu prisotna že od leta 1997. Kot prva tuja zavarovalnica, je tudi danes med vodilnimi mednarodnimi podjetji v Sloveniji. S skupnimi prihodki od premij v višini 98 milijonov evrov pokriva 4,9 % trga in se uvršča na peto mesto.

Generali pa svojo prisotnost v Srednji in Vzhodni Evropi pomembno krepi tudi na Poljskem, največjem trgu v tem delu Evrope. Sklenil je namreč sporazum o pridobitvi nadzora nad poljsko življenjsko zavarovalnico Concordia Capital in premoženjsko zavarovalnico Concordia Polska.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.