Slovenija
183 ogledov

Prodali delnice, kupili del podjetja

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Pred dnevi je Šou za 100 tisoč evrov kljub likvidnostim težavam kupil petodstotni delež v podjetju Oblakomat. Za nakup so prodali vrednostne papirje.
Z omenjenim nakupom pomagamo predvsem študentom, saj projekt omogoča enoten, lažji in cenejši dostop do študijskih gradiv.
Marko Hozjan, Šou

Ljubljanska študentska organizacija (Šou) je pred dnevi za 100 tisoč evrov kupila petodstotni delež v podjetju za informacijske storitve Oblakomat, je za Zurnal24.si potrdil predsednik Šou Marko Hozjan.
"Študentski zbor Šou v Ljubljani  je na 14. redni seji sprejel sklep o medsebojnem sodelovanju z družbo Oblakomat pri istoimenskem projektu."

Projekt dober za študente
Za sodelovanje se je po besedah Hozjana odločil študentski zbor, ki je ocenil, da je projekt, ki ga vodi prof. dr. Aleš Vahčič z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in ga omenjena tudi podpira, dober za študente, saj jim s popolnoma novo storitvijo, ki jo ponuja, omogoča enoten, lažji in cenejši dostop do študijskih gradiv.

Oblakomat je podjetje, ki sta ga novembra lani z vložkom vsak po 3.750 evrov ustanovila profesor z ljubljanske Ekonomske fakultete Aleš Vahčič in Denis Benič.

Nakup – večja finančna stabilnost
Prav tako naj bi bil projekt po mnenju Hozjana za Šou pomemben "predvsem zaradi uvedbe nove storitve za študente, hkrati pa s tem nakupom zagotavljamo večjo stabilnost dolgoročnih finančnih sredstev študentske organizacije".

Da je zadeva zagotovo obetavna, je nedavno za Finance povedal tudi prof.dr. Aleš Vahčič z Ekonomske fakultete, en od ustanoviteljev Oblakomata. Do zdaj je v razvoj podjetja sam vložil že okoli 80 tisoč evrov. Ostalih vlagateljev jim po pisanju Financ ni uspelo dobiti.

Šou brez denarja
Šou se je kljub svojim likvidnostim težavam, ki se ponavljajo že dalj časa, odločil za nakup petodstotnega deleža podjetja Oblakomat .  Sredstva je po besedah Hozjana zagotovil s prodajo dela svojih vrednostnih papirjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.