Slovenija
22 ogledov

Prodali le pol stanovanj, a je 122 kupcev ostalo brez

brdo2 Žurnal24 main
Stanovanjski sklad na Brdu prodal 153 od 342 stanovanj, kljub temu je 122 kupcev ostalo praznih rok. Na voljo le še eno štirisobno stanovanje, za enosobna ni zanimanja: od 66 so jih prodali le tri.

Veljavnih prijav je bilo 275, (štiri so zavrgli, enajst so jih potencialni kupci umaknili). Prodanih je bilo 153 stanovanj, kar kaže, da je bilo za nekatera stanovanja precej zanimanja, saj je več kot pol kupcev ali 122 kupcev ostalo praznik rok, hkrati pa je ostalo neprodanih kar 189 stanovanj. 

Direktor sklada Žiga Andoljšek je prvi krog prodaje označil za uspeh in dodal, da bi sicer lahko kdo glede na 275 popolnih vlog pričakoval več prodanih stanovanj. Za posamezno stanovanje so prejeli tudi do 30 vlog, posamezen prijavitelj pa se je v povprečju potegoval za pet do šest stanovanj.

Nič zanimanja za enosobna stanovanja

Prodajna cena stanovanj vključno s shrambo ter enim ali dvema parkirnima prostoroma je bila med 94.000 in 255.000 evrov. Največ je bilo prodanih trisobnih ter dvosobnih in dvosobnih z enim kabinetom, od večjih je na voljo le še eno štirisobno stanovanje. Po drugi strani so od 66 enosobnih stanovanj prodali le tri.

Med 153 prodanimi stanovanji je bilo 95 stanovanj prodanih prosilcem na podlagi izpolnjevanja pogojev prednostnih kategorij (59 mladim družinam, 9 stanovanj družinam z osnovnošolskimi otroki, 12 družinam z vzdrževanimi člani, 15 mladim osebam) in 58 ostalim prosilcem. Katera stanovanja so še na voljo, bo stanovanjski sklad na svoji spletni strani objavil jutri. 

Osmoljenci imajo prednost v drugem krogu

Prijave za neprodana stanovanja bodo možne od 24. oktobra do 8. novembra. V drugem krogu bodo imeli ne glede na prioritetni razred absolutno prednost neuspešni prosilci iz prvega kroga, znotraj iste kategorije pa tisti, ki bo prijavo prej oddal.

O soseski smo poročali že ob začetku prodaje, v članku si lahko ogledate tudi fotografije stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.