Slovenija
36 ogledov

Prodali so devet mesnic

Mip. Na dražbi prodali polovico mesnic in iztržili več od izklicne cene.

"Z dražbo mesnic smo bili zadovoljni, saj smo za devet mesnic iztržili 1,2 milijona evrov, 250 tisoč evrov več od njihove skupne izklicne cene 970 tisoč evrov. Za nekatere mesnice je bilo namreč interesentov več," nam je po včerajšnji dražbi povedal Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj Mipa.

Zainteresirani smo bili za paketni nakup osmih mesnic, ki smo jih imeli v najemu, a so šle v prodajo posamično.
Pivka perutninarstvo

Šest kupcev
Mesnico na Delpinovi ulici v Novi Gorici je kupila Pekarna Brumat, mesnice v Dornberku, Desklah in Kanalu Postojnske mesnine, mesnici v Ajdovščini in Neblem Pivka perutninarstvo, mesnico v Šempetru Peloz, v Rožni Dolini Gama, v Kostanjevici na Krasu pa družba Drevi. Benedejčič je zadovoljen, ker se v vseh ohranja dejavnost mesnice.

Obrat v Kromberku
35 milijonov
. Toliko je bila izklicna cena za prodajo celotnega obrata v Kromberku, ki ga ima v najemu Panvita in je tudi interesent za odkup, a šele po znižanju cene. Včerajšnja dražba tako ni bila uspešna. Na nižjo ceno čaka tudi družba Alpika, najemnica obrata v Tolminu.

Naprodaj je bilo 18 mesnic, še devet jih bodo poskušali prodati v tretjem krogu. "Za vse te seveda ne računam, da nam jih bo uspelo prodati kot mesnice, temveč tudi kot poslovne prostore."

Vseh mesnic je sicer 20. Za mesnico na Mostu na Soči še ni urejena etažna lastnina, ko bo, pa naj bi jo kupil zdajšnji najemnik. Mesnica v kromberškem obratu se bo prodajala skupaj s kompleksom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.