Slovenija
39 ogledov

Profesionalec odpleše vse

"Začel sem pri desetih letih in takoj začutil, da je ples prava stvar zame," pra Žurnal24 main
Jure Gostinčar. Koprski športnik leta odhaja na plesno akademijo v Rotterdam.
Osvaja priznanja
Tekmovanja. Jure Gostinčar je lani na svetovnem prvenstvu v kategoriji modern v paru s Saro Mlakar osvojil tretje mesto, na evropskem pokalu pa prvo mesto v kategoriji hip hop parov z Moniko Veselčić in drugo mesto v še treh kategorijah.

"Rad bi videl svet in se potem vrnil domov," pravi 18-letni plesalec Jure Gostinčar, ki je bil v koprski občini izbran za športnika leta 2010 v neolimpijskih disciplinah. Jeseni odhaja na plesno akademijo v Rotterdam, za katero je prejšnji mesec opravil avdicijo v švicarskem Bernu.

Državni prvak med maturo
Juretu trenutno precej časa vzamejo priprave na maturo, a tekmovalne sezone ne želi zamuditi. "Danes popoldne bomo s plesalci vadili v Ljubljani, jutri pa se z vlakom vračam v Koper, da se bomo s sošolci učili za maturo," razlaga. Prejšnji konec tedna je na državnem prvenstvu med drugim osvojil naslov državnega prvaka v jazz danceu, v paru z Moniko Veselčić pa drugo mesto v hip hopu. Preizkuša se v različnih plesih, saj meni, da mora profesionalni plesalec znati odplesati karkoli, od baleta do hip hopa. Najbolj ga sicer privlači gledališki sodobni ples in upa, da je to tisto, kar bo nekoč počel v življenju.

"Zanima me tudi geografija, a za to bo vedno čas, medtem ko so za ples odločilna prav mlada leta," pravi. Jure si želi, da bi nekoč plesal na evropskih gledaliških odrih, prav tako pa nima nič proti, če se bo njegova kariera nadaljevala v Plesni šoli Fiona v Kopru, kjer že zdaj poučuje otroke in začetnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.