Slovenija
85 ogledov

Profesor pobiral 400 evrov "doplačila" za tabor

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Profesor kranjske gimnazije je od dijakov, ki so tabor v naravi že plačali, neupravičeno pobral še 400 evrov doplačila. Denarja kljub pozivom ni vrnil nekaj mesecev, to je storil šele po posredovanju ravnatelja. Ta mu je izrekel opozorilo.

Profesor kranjske gimnazije je od dijakov za lanski tabor v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Planica  zahteval 400 evrov doplačila v gotovini. Denar je profesor športne vzgoje vrnil šele več mesecev pozneje, po posredovanju ravnatelja Francija Rozmana, ki je profesorju izrekel tudi opozorilo, poroča Dnevnik.

Da jim je je zaračunal nekaj, kar so dejansko že plačali s položnico za plačilo tabora, so ugotovili dijaki sami. Najprej so opozorili profesorja, vendar to ni zaleglo.

Ko sta od doplačila minila dva meseca in profesor denarja še ni vrnil, so obvestili še mentorico mednarodne mature Natašo Kne Leben. O tem je bil takoj seznanjen tudi ravnatelj Franci Rozman, ki je za Dnevnik potrdil, da je takoj po prejeti informaciji opravil razgovor s profesorjem, nato pa je ta denar vrnil. Ravnatelj je tudi disciplinsko ukrepal in mu izrekel opozorilo zaradi nekorektnega izpolnjevanja delovnih obveznosti z možnostjo odpovedi delovnega razmerja.

Ravnatelj Gimnazije Kranj Franc Rozman je za 24ur.com pojasnil, da je učitelj konec septembra lani na licu mesta pobral denar za najem koles – po 10 evrov na dijaka, teh pa je bilo 40. "V zagovor mi je povedal, da je to storil zato, ker je na licu mesta imel dejansko število dijakov. Zaradi slabega vremena dijaki niso šli kolesarit, učitelj pa je na denar kar pozabil." 

Staršem niso povedali

Kot trdi ravnatelj, se nanj glede dogodka ni obrnil nihče od staršev ali dijakov in zadeva ni bila obravnavana niti na roditeljskih in drugih sestankih. O tem, da je zoper učitelja ukrepal, ni seznanil niti udeležencev obveznega tabora v Planici, saj se mu o sankcijah kogar koli obveščati ne zdi ustrezno, poroča Dnevnik.

Profesor, ki je bil tudi podjetnik

Gimnazija Kranj je pozornost javnosti zbudila že pred nekaj leti, ko je profesor geografije organiziral različne ekskurzije in pri tem plačilo od dijakov prejemal na račun svojega družinskega podjetja. Po javnih objavah o dokaj čudnem podvajanju pedagoškega dela in podjetniške dejavnosti (obseg prihodkov njegovega podjetja je bil nekaj sto tisoč evrov) je profesor podjetniško dejavnost opustil. 

 

Komentarjev 2
  • max 13:27 03.februar 2016.

    So ukinili dodatke na pripravljenost, pa si more nekako popravit minus.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:26 03.februar 2016.

    Sam stran s takim kvazi profesorjem. Veš koliko profesorjev je na čakanju za službo? Res nima smisla podpirat enga tazga nesposobneža. Naj najamejo novga profesorja.