Slovenija
145 ogledov

Profesor znova na zatožni klopi

Branko Kandrič, ki se je sprva zaporu izognil, bo svojo nedolžnost na sodišču do Žurnal24 main
Spolna nedotakljivost. Sojenje Kandriču, ki je že bil spoznan za krivega, spet na začetku.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je včeraj začelo vnovično sojenje Branku Kandriču, nekdanjemu profesorju geografije na Prvi gimnaziji Maribor, ki ga obtožnica bremeni kaznivega dejanja kršitve spolne nedotakljivosti. Ali se je Kandrič na obravnavi, ki je bila zaprta za javnost in je trajala več ur, tudi zagovarjal, ni znano.

Kot je bilo mogoče sklepati pred sodno dvorano, pa je bila na včerajšnjo obravnavo povabljena tudi Vesna Švab, sodna izvedenka psihiatrinja, ki naj bi potrdila slabo zdravstveno stanje obdolženega. “Proces je na njem pustil trajne posledice. Potrebno je bilo tudi zdravljenje,” je za naš medij decembra dejala Tanja Kompara, Kandričeva zagovornica.

Spomnimo, Kandriča so spomladi 2009 tudi višji sodniki spoznali za krivega kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Kriv je bil, da je leta 1999 na Cresu na geografskih vajah 17-letno dijakinjo poljubljal in otipaval, tudi po intimnih predelih. Sodba je postala pravnomočna, a jo je vrhovno sodišče razveljavilo. Sojenje naj bi se nadaljevalo že jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.