Slovenija
18879 ogledov

Prognoza: Ponoči bo nastal večji nevihtni sistem

Nevihte
Možne so močnejše nevihte z močnimi nalivi, lahko tudi manjšo točo.

Na udaru Primorska, Notranjska, Gorenjska

Čeprav je popoldne jasno ter občasno spremenljivo oblačno, lahko ponekod še vedno nastane kakšna osamljena ploha ali nevihta, napovedujejo vremenoslovci na portalu neurje.si. Večja verjetnost za nastanek neviht bo v severozahodni Sloveniji in v zaledju obale ali na območju slovenske Istre.

V zahodni polovici države pa se bodo zvečer in v noči na petek pojavljale krajevne nevihte, medtem ko bo v vzhodni Sloveniji predvidoma suho in brez možnosti nastanka neviht. "Nevihte bodo zvečer in v noči najbolj verjetne na Primorskem, Notranjskem in Gorenjskem," so zapisali.

Gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Nalivi, možna manjša toča in močnejši sunki vetra

"Vse kaže, da bo nad zahodno Slovenijo tekom poznega večera in v noči na petek nastal večji nevihtni sistem, ki bo proti jutru potoval proti Beli Krajini ali okolici ter na poti slabel," so zapisali in dodali, da bodo predvsem na Primorskem sprva možne tudi močnejše nevihte z močnimi nalivi, lahko tudi manjšo točo, možni pa so tudi nekoliko močnejši sunki nevihtnega piša.

Tudi jutri bo spremenljivo oblačno, neurje.si napoveduje, da nas bo prešla vremenska fronta, ki bo s seboj prinesla plohe in nevihte. Te bodo, kot dodajajo, lahko krajevno tudi zelo močne.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.