Slovenija
25 ogledov

Proizvodnja najbolj vabi

Zaposlovanje. Največ povpraševanja po delavcih v proizvodnji. Vzrok? Tu je največja fleksibilnost, pravi Hribar Milič.
Tudi za drugo četrtletje so delodajalci napovedali, da bo največ povpraševanja v proizvodni panogi.
Romana Šercelj, Manpower, o neto napovedi zaposlovanja

Delodajalci so tudi marca iskali največ delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, pravijo na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ), v sodelovanju s katerimi bomo po novem vsak mesec objavljali lestvici top 10 najbolj iskanih poklicev in delodajalcev, ki največ povprašujejo po delavcih.

V proizvodnji so fleksi
Po preprostih delih je največ povpraševanja zato, ker je tu največja fleksibilnost,” meni Samo Hribar Milič, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije.

Delodajalci iz predelovalnih dejavnosti so med povpraševalci po delavcih že vse leto na vrhu seznama. V prvih treh mesecih so po podatkih ZRSZ skupno prijavili kar 9.575 prostih delovnih mest, največ v proizvodnji usnja in usnjenih izdelkov, dejavnosti popravil in montaže strojev, proizvodnji oblačil ter papirja in izdelkov iz papirja, obdelavi in predelavi lesa, proizvodnji kovinskih izdelkov in proizvodnji pijač.

Direktor dovolj le eden
Po besedah Romane Šercelj iz agencije za zaposlovanje Manpower veliko povpraševanje po proizvodnih delavcih še ne pomeni, da podjetja ne bi bila zainteresirana tudi za višji kader. “V proizvodnji je tega več, ker so pač proizvodnje vedno najbolj masovne. Če podjetje potrebuje recimo direktorja prodaje, potrebuje le enega, če potrebuje tajnico, tudi potrebuje le eno in ne recimo 20, kot delavcev v proizvodnji,” pojasnjuje.

Med podjetji, ki so najbolj iskala delavce, vrh zaseda Mura. Vendar pa za pojasnila niso bili dosegljivi, saj je bila, kot smo izvedeli, njihova kadrovska služba takrat zadržana prav z razgovori s kandidati za službo.

graf delodajalci poklici | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.