Slovenija
37 ogledov

Projekt na intenzivni negi

Gradnja nove medicinske fakultete se bo, kot kaže, zavlekla še za vsaj nekaj mes Žurnal24 main
Medicinska fakulteta. Postopek v zvezi z izbiro graditelja ustavljen.

Maribor. Postopek v zvezi z izbiro graditelja stavbe mariborske medicinske fakultete je ustavljen.

Družba Meteorit namreč zahteva izločitev vseh članov državne revizijske komisije (DKOM), ker naj bi predsednica komisije v javnosti navajala netočnosti in s komentiranjem nakazovala, kako se bo senat odločil v zvezi s tožbo Begrad-Granita.

Zahtevek za revizijo

Begrad-Granit. Na državni revizijski komisiji je tudi zahtevek za revizijo poslovanja Begrad-Granita, izvajalca, ki ga Univerza v Mariboru ni izbrala, a je ta, kot so nam povedali, še vedno v reševanju.

Na DKOM zahtevka ne komentirajo, pravijo pa, da ga bodo proučili v skladu z zakonodajo in o odločitvi obvestili zgolj vlagatelja.

Če bi se sestava senata dejansko spremenila, bi o tem lahko odločal tudi parlament.

A kot je slišati, naj zahtevek ne bi bil dovolj utemeljen, saj bi moral vlagatelj zahtevati le izločitev dotičnega člana, ne pa celotne komisije.

Dekan se je zavil v molk
“Ves čas smo poudarjali, da je treba biti pri izvajanju in komentiranju tega projekta izjemno previden,” je o zapletu povedal Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru, ki je sicer večkrat izbrala konzorcij Meteorit, Alpine Bau in CPM.

Dekan medicinske fakultete Ivan Krajnc, ki je bil do zdaj vedno pripravljen komunicirati na to temo, pa je tokrat vidno jezen dejal le: “Vse se je samo še bolj zapletlo.”

Zakaj se je vodstvo Meteorita odločilo za to potezo, nam včeraj ni uspelo izvedeti, saj nas direktor kljub obljubi ni poklical nazaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.