Slovenija
4 ogledov

Promet gostejši na mejhnih prehodih

Na slovenskih cestah so ponekod že zastoji, najhujši na gorenjski avtocesti, relaciji Dragonja- Koper, mejnih prehodih s Hrvaško in primorski avtocesti.

Promet je povečan na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo, na naših obalnih cestah ter na primorski avtocesti proti notranjosti države.

 

Po podatkih prometno informacijskega centra je gost promet z zastoji na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podbrezje v smeri Ljubljane ter na cestah Bled- Lesce, Dragonja- Šmarje- Koper ter Izola- Koper.

AC Ljubljana - Brezje, CP Torovo, pogled proti Kranju

Na primorski avtocesti je zaradi obnovitvenih del popolna zapora priključka Vrhnika (tako izvozov kot uvozov na avtocesto) do ponedeljka. V tem času je dostop z avtoceste do Vrhnike možen preko priključkov Brezovica ali Logatec. Popolna zapora priključka Vrhnika bo tudi naslednja dva vikenda.

Zaradi del je na cesti Novo mesto- Soteska v Novem mestu zaprt del Šmihelske ceste in Šmihelski most do 19. ure. Danes velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure.

Mejni prehod Gruškovje, pogled proti Hrvaški

Na Hrvaškem je promet gost na vseh glavnih cestah, še posebej na A1 v obe smeri, v Istri in vzdolž jadranske magistrale ter na vpadnicah v tursistična središča. Povečan promet je tudi na avtocesti A3 Bregana- Lipovac v obe smeri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.