Slovenija
104 ogledov

Promet se gosti

Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Mediasped
Po dopoldanski gneči na slovenskih cestah se razmere vendarle umirjajo. Kljub temu previdnost in strpnost na cesti ne bo odveč.

Promet na slovenskih cestah večinoma poteka tekoče in brez večjih težav. Voznikom svetujejo, naj bodo na cesti previdni in strpni.

Čakalne dobe na mejnih prehodih:
- za osebna vozila pri vstopu:
- Gruškovje 45 minut.

VSE O VREMENU V SLOVENIJI IN OBMORSKIH KRAJIH NA VREME.NET.

Zastoji tudi na hrvaških cestah

Na hrvaških cestah je povečan promet tako proti morju kot tudi proti notranjosti države. Na avtocesti A1 Zagreb - Split - Vrgorac je kolona dolga kilometer in pol na izvozu Lučko. Hrvaški avtoklub (Hak) voznikom svetuje uporabo izvoza Demerje. Povečan je tudi promet na uvozu Lučko iz smeri mejnih prehodov Obrežje in Gruškovje.

Pred predorom Sveti Rok je zaradi prometne nesreče v predoru Krpani oviran promet v smeri proti Splitu. Zaradi gneče na izvozu Vrgorac se voznike preusmerja na izvoz Krapina. Gneča je tudi na avtocesti Zagreb - Macelj (Gruškovje), zaradi česar na cestninski postaji Krapina izločajo vozila.

Trajekti vozijo po voznem redu, vendar tudi tam nastajajo kolone.

Hrvaški avtoklub (Hak) voznike poziva k upoštevanju varnostne razdalje in prilagoditvi vožnje razmeram na cesti.

Izognite se najbolj obremenjenim prehodom

Ta konec tedna bo po napovedih prometnih strokovnjakov eden izmed najbolj prometnih, saj se v Nemčiji in Italiji začenjajo počitnice. Če se boste odpravljali na morje, imejte v mislih, da bodo turisti uporabljali najbolj znane mejne prehode. Rešitev je zato uporaba alternativnih prehodov.

Najgostejši promet je tako mogoče pričakovati na izstopu iz države in ob vstopu v državo, saj se tako v Italiji kot na Bavarskem začenjajo počitnice, številni potniki pa se bodo tudi vračali z dopusta.

Dolenjska
Na območju PU Novo mesto bodo tako najbolj obremenjeni mejni prehodi Obrežje, Vinica in Metlika. Zato pri prestopanju meje raje uporabljajte meddržavne mejne prehode, kot so Slovenska vas, Rigonce in Orešje. "Tu so običajno čakalne dobe za prestop krajše," so zapisali na PU Novo mesto.

Primorska
Na območju koprske policijske uprave bosta najbolj obremenjena mejna prehoda Sečovlje in Dragonja. Za hitrejši prehod meje lahko, če se odpravljate v Istro, uporabite mejni prehod Sočerga. Na Jadransko magistralo pa boste najhitreje prišli prek mejnega prehoda Starod ali Jelšane.

Štajerska
Vsak poletni konec tedna pa o dolgih kolonah poročamo tudi s konca podravske avtoceste pri Ptuju. Najbolj obremenjen je mejni prehod Gruškovje.

Gneči pa se lahko izognete tako, da uporabite mejna prehoda Dobovec ali pa Zavrč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.