Slovenija
10 ogledov

Promet se je umiril

Kolone na avtocesti Ptuj
1/10
Žurnal24 main
Ceste so se po večkilometrskih kolonah sprostile. Primorska avtocesta ponovno odprta.
Vozilo pričelo goreti
Danes okoli 10.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na odseku Ljubljana-Log, v kateri je bilo udeleženih več vozil, eno pa je pričelo celo goreti. Zaradi slednjega so posredovali gasilci. Za čas reševanja je bila zaprta tudi avtocesta za smer primorske. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, so nam sporočili iz PU Ljubljana. 

"Do prometne nesreče je prišlo dva kilometra pred cestninsko postajo Log, zaradi česar je popolnoma zaprta avtocesta v smeri Kopra. Kolone segajo že vse do južne in zahodne obvoznice. Voznikom svetujemo, da avtocesto zapustijo pri izvozu Vič ali Brezovica, vozijo po vzporedni regionalni cesti proti Vrhniki, kjer se lahko zopet priključijo na avtocesto," so nam opoldne zatrdili na Prometno-informacijskem centru.

Po slabih dveh urah se je promet sprostil.

Ceste so se sprostile
Zgoščen promet na slovenskih cestah in avtocestah se je umiril.

Zastoji so sicer že od jutra nastajali na avtocesti Maribor - Ptuj je pred koncem avtoceste pri Ptuju, na mejnem prehodu Gruškovje, na pomurski avtocesti pred cestninsko posatjo Dragotinci v smeri Maribora, na primorski avtocesti v smeri Kopra, na cesti Koper - Šmarje - Dragonja ter pred priključkom Koper center v smeri Kopra.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

  • Dragonja za osebna vozila pri izstopu 15 minut
  • Gruškovje za osebna vozila pri izstopu in vstopu 25 minut, za tovorna pri izstopu 1 uro
  • Zavrč za tovorna vozila pri izstopu 2 uri

 

Krožišče Tomačevo odprto v ponedeljek
Na ljubljanski severni obvoznici je zaprto krožno križišče Tomačevo zaradi dokončanja zaključnih del. Krožišče bo spet odprto v ponedeljek pred 5. uro zjutraj.

Dela in obnove
Na ljubljanski južni obvoznici bo od danes do predvidoma 19. avgusta zaradi obnove voziščne konstrukcije spremenjen prometni režim med priključkoma Ljubljana - Center in Ljubljana - Jug v smeri Malenc.

V Novem mestu bo zaradi rekonstrukcije ceste danes in jutri zaprt del Šmihelske ceste in Šmihelski most med 7. in 19. uro. V Tržišču bo do jutri do 17. ure zaprta cesta Tržišč e- Hotemež zaradi obnove nivojskega prehoda. Obvoz bo urejen po občinskih cestah.

Zaradi prireditev bo v Kropi zapora ceste Lipnica - Kropa - Rudno do jutri zjutraj do 2. ure, obvoz je urejen, občasne popolne zapore ceste bodo na odsekih cest Duplica - Kamnik in Kamnik - Ločica med 15. in 18. uro in zapora centra v središču Sodražice od 20. ure do jutri do 24. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.