Slovenija
46 ogledov

Prometni grehi aktualne vlade

Katarina Kresal je za prehitro vožnjo po primorski avtocesti opravičila svojega Žurnal24 main
Vozilo z ministrico Katarino Kresal je divjalo po primorski avtocesti, Vlačič se je z modro lučjo vozil po odstavnem pasu, predsedniku Danilu Türku pa se je mudilo v Beltince.
Ministrstva beležijo v zadnjih petih letih pet totalk. Preberite: Poškodovana vladna pločevina.

Vožnja pod vplivom alkohola ministra za lokalno samoupravo Henrika Gjerkeša ni edini prometni prekršek visokih predstavnikov aktualne vlade, v katerega so bili vpleteni. In to v času, ko si s sprejemanjem nove prometne zakonodaje, ki bo kaznovala predvsem hujše prekrškarje, prizadevajo za zmanjšanje števila prometnih nesreč in žrtev na cestah.

Divjanje Kresalove po primorki
Sredi marca so policisti na primorski avtocesti ustavili audi A8, v katerem se je po neuradnih podatkih s hitrostjo celo prek 200 kilometrov na uro vozila notranja ministrica Katarina Kresal. Na ministrstvu so potrdili, da so policisti zaradi prehitre vožnje avtomobil z ministrico ustavili, a najvišja uradno izmerjena hitrost je bila 166 km/h. Ministrica za hitrost menda ni vedela, v pisnem odzivu pa je zapisala, da obžaluje, da voznik ni upošteval cestnoprometnih predpisov.

Vlačič z modro po odstavnem pasu
Prometni minister Patrick Vlačič, ki je s Kresalovo velikokrat pozival javnost k spoštovanju cestnoprometnih predpisov, se je junija lani znašel v aferi, ko je voznik službenega avtomobila, v katerem je sedel, mimo kolone vozil z veliko hitrostjo peljal po odstavnem pasu z modro lučjo, ki sploh ne bi smela biti v vozilu. Minister je trdil, da ni spremljal vožnje svojega voznika, s katerim je ministrstvo prekinilo pogodbo.



Türk 160 km/h v Beltince
Amaterski posnetek s štajerske avtoceste je julija lani ujel protokolarna vozila predsednika države Danila Türka, kako vozijo po cesti s hitrostjo okoli 160 km/h. Türk je hitel na folklorni festival v Beltince. Odziv njegovega urada: Varnostniki so ravnali strokovno, zakonito in profesionalno, preostali vozniki pa so predsednika ogrožali.

Odstop direktorja UVZ in odstavitev komandirja
Sedaj že bivši direktor urada za varnost in zaščito Silvo Vrbančič je opit povzročil prometno nesrečo s službenim vozilom pri Vodicah na gorenjski avtocesti. Po nesreči je odstopil, svoj položaj pa je zaradi nesreče, ki jo je povzročil pod vplivom alkohola, izgubil tudi komandir novomeške policijske postaje Janez Obran. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče je bil kaznovan z globo v višini 500 evrov, zaradi povzročitve prometne nesreče in preizkusa alkoholiziranosti pa je na novomeško okrajno sodišče vložen tudi obdolžilni predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.