Slovenija
3718 ogledov

Prometni kaos na dveh koncih Ljubljane se bo umiril

Gosposvetska ulica
1/7
Rožnik Larisa
Še pred koncem poletnih počitnic se bo lahko Ljubljana oziroma njen župan ponašala z dvema dokončanima obsežnima prenovama cestišča, in sicer Gosposvetske ceste v središču Ljubljane in Zaloške ceste v ljubljanskem Polju. Prometni kaos na dveh koncih Ljubljane pa se bo tako umiril ...

"Cesta je prenovljena, tudi za motorni promet, vendar bo zanj zaprta do predvidoma konca tega meseca, do takrat je na voljo pešcem in kolesarjem," glede Gosposvetske ceste izpostavljajo na Mestni občini Ljubljana, kjer so si želeli in celo napovedovali, da bodo cesto za promet odprli že konec junija. Arheološka izkopavanja na območju so, po pojasnilih občine, namreč zamaknila izvedbo gradbenih del.

Tako arheologe kot izvajalce je oviralo slabo vreme, poleg tega pa so na lokaciji odkrili bistveno več arheoloških ostankov, kot so jih sprva pričakovali.

Gosposvetska ulica | Avtor:
Občina namerava po vzoru osrednjega in južnega dela Slovenske ceste urediti tudi odsek od Trdinove do vključno križišča z Dunajsko. Kot so pojasnili, so predvideni tlakovanje peščevih in kolesarskih površin, prestavitev avtobusnega postajališča v smeri proti centru nazaj na Bavarski dvor, obnova vodovoda, vročevoda, javne razsvetljave, semaforizacije in vzpostavitev taktilnih oznak.

Dela potekajo tudi na Slovenski cesti do križišča s Trdinovo ulico, a točnega datuma konca prenove na občini predvsem zaradi arheoloških raziskav ne morejo napovedati. Želijo pa si, da bi dela končali do konca avgusta.

"Zamude" tudi preoblikovanju križišča v krožišče ...

Vsaj do konca avgusta - pogodbeni rok za dela se izteče 29. avgusta 2018 - pa bi se morala zaključiti tudi vsa dela na nekaj sto metrih Zaloške ceste. "Prevoznost bo predvidoma zagotovljena najkasneje do konca julija," sicer pojasnjujejo občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, kjer so v marcu napovedovali in upali, da bodo rok prenove skrajšali do junija.

V teh dneh na cesti poteka polaganje zadnje plasti asfalta in zadnja del preoblikovanja nekdanjega petkrakega križišče Zalošče ceste, Kašeljske ceste, Milčetove poti in Ceste 30. avgusta v krožišče, kar naj izboljšalo varnost prometa na tem območju. K prometni varnosti bo dodatno pripomogla tudi vzpostavitev kolesarske steze in pločnika na obeh straneh cestišča. Zaloška cesta pa je dobila tudi dodatni semafor.

 | Avtor: Mestna občina Ljubljana Mestna občina Ljubljana
Zaradi zaključnih del bo tako od petka, 27. julija 2018, od 17. ure dalje, do nedelje, 29. julija 2018, zaradi asfaltiranja za ves promet zaprte Zaloška, Kašeljska in Cesta 30. avgusta v območju novozgrajenega krožišča.

Promet bo potekal po obvozu preko Zadobrovške, Sneberske in Agrokombinatske ceste, avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa ne bodo ustavljali na postajališču "Vevče". Lokalni dovoz za osebna vozila bo možen preko Ceste španskih borcev in Vevške ceste.

Ceste bodo ponovno prevozne v nedeljo, 29. julija 2018, od 10. ure dalje, ko naj bi potekalo tudi slavnostno odprtje. Odprtju prenovljenega dela Zaloške ceste pa bo napovedih Mestne občine Ljubljana sledil podpis pogodbe za odkup nekdanjega kopališča Vevče.

Vrednost investicije po navedbah občina znaša 3 milijone evrov z DDV.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 07:40 26.julij 2018.

    Iti idiot k un pred njim !

  • perhan63 17:41 25.julij 2018.

    pobasal mr.10 percent...šerif

  • miki1234 17:32 25.julij 2018.

    3 milijone - 10% = 300.000€