Slovenija
50332 ogledov

Prometni kolaps: Na avtocesti vse stoji

primorska avtocesta sneg
1/7
Promet.si
Primorska avtocesta je med Vrhniko in Logatcem zaprta.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je regionalna cesta Ljubljana-Kranj pri odcepu za Škofljo Loko zaprta zaradi podrtega drevja. Zaradi prometne nesreče je oviran promet iz smeri Bizovika proti Štajerski.

Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče pred predorom Trojane proti Ljubljani zaprt vozni pas. Pred predorom Jasovnik je proti Ljubljani oviran promet.

Zaradi okvare vozila je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem zaprt počasni pas proti Kopru.

Na cestah so posipne in plužne skupine. Na prometno-informacijskem centru pozivajo, da naj se vozniki ne odpravljajo na pot, če ni res nujno. Voziti je potrebno previdno in s prilagojeno hitro ter varnostno razdaljo.

Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti med Trojanami in Šempetrom, v obe smeri.

Zaradi snežnih razmer so zaprte cesta čez prelaz Vršič, regionalna cesta Volče-Solarji, cesta čez Korensko sedlo na avstrijski strani in regionalna cesta Dobro Polje-Posavec.

Verige so obvezne tudi na prelazih Ljubelj in Jezerski vrh ter na cesti Podkoren-Korensko sedlo.

Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na glavni cesti Spodnja Idrija-Godovič ter na cesti Godovič-Črni Vrh-Col-Ajdovščina.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje.

avtocesta ljubljanska obvoznica sneg gneča | Avtor: Prometna kamera (PIC) Prometna kamera (PIC)

Trenutno stanje na gorenjskih cestah:

  • na avtocesti pri viaduktu Tržiška Bistrica smer Karavanke obstala 3 tovorna vozila, situacija se rešuje,
  • zaprta cesta Dobro Polje - Posavec, zdrs manjšega tovornega vozila,
  • od zjutraj do sedaj obravnavane 4 prometne nesreče zaradi zimskih razmer in 2 zdrsa tovornih vozil (eden na Jesenicah, drugi na kranjski obvoznici - oba primera že rešena),
  • v več primerih krajši zastoji zaradi razmer na cestah.

Sneženje ne pojenja, razmere so zimske. "Kdor nima zimskih pnevmatik, ustrezno pripravljenega vozila za zimo in nujnih opravkov, naj ne gre na cesto," pozivajo gorenjski policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • nekdo7 17:26 28.december 2020.

    POSEBNO OBVESTILO DARSU IN CESTNEMU PODJETJU! NA GORENJSKEM SNEŽI ,ČE ŠE NISTE OPAZILI.VI V LJUBLJANI KI SEDITE V PISARNAH IN GLEDATE SPLETNE KAMERE OD AVGUSTA ,NA GORENJSKI SO LEDENE PLOŠČE,SAM TOLK V OPOZORILO,LJUDJE PA Z LETNIMI GUMAMI VSE POVSOD.

  • vzev 17:21 28.december 2020.

    Odlično. Zopet zaradi par cm snega vse stoji. Ni težava to, da se avtocesta ne spluži. Ker tudi če je na njej sneg, se da normalno peljati. Težava je to, da ne znajo izločiti tovornjake pravočasno. Znajo samo dve stvari, ...prikaži več izločiti tovornjake že ob 4. zjutraj, ko še snega ni (se vsi spomnimo kaj se je zgodilo pred leti), ali pa jih niti ne izločijo. Da bi jih pa izločali, ko vidijo, da ceste ne bodo več primerne za tovornjake, to pa ne.

  • Skipi 16:30 28.december 2020.

    5 Cm snega pa spet vse stoji :))). Pa dajte že avtocesto zapret za tovornjake ko pade prva snežinka če ne znajo vozit.