Slovenija
108 ogledov

Prometni znaki so biznis

Slovenija 29.01.13, prometni znaki na hitri cesti med izolo in koprom, foto: suz Suzana Kos
Država išče dobavitelja znakov. Šest ponudb za pridobitev večmilijonskega posla.

Direkcija za ceste je prejela šest ponudb na razpis za izdelavo prometne signalizacije. Gre za posel, ki bo tekel v več sklopih, prometni znaki pa naj bi bili intervencijsko zamenjani v prihodnjih treh letih na območju devetih slovenskih mest. Vrednost posla je več milijonov evrov.

Še pregledujejo

"Trenutno so vse ponudbe skupaj z zahtevanimi dokazili v pregledovanju. Ko bo to končano, se bo pripravila odločitev o oddaji ponudbe," pojasnjujejo na direkciji za ceste. Na izrecno vprašanje, ali bodo izbranemu izvajalcu izplačali kakšne avanse, na direkciji zatrjujejo, da ne. To vprašanje si namreč zastavljajo nekateri sogovorniki, ki opozarjajo, da se je na razpis prijavil tudi Meblo signalizacija. Gre za družbo z omejeno odgovornostjo (d. o. o.), ki je nastala na pogorišču propadle istoimenske tovarne, stečajni upravitelj pa je tej družbi dal v šestmesečni najem prostore in opremo nekdanjega Mebla. Družbo vodi Tomaž Ocvirk, isti človek, ki je bil na čelu Mebla do stečaja. "Kako se na razpis za triletni posel sploh lahko prijavi d. o. o., ki ima prostore in opremo v najemu le za pol leta? Je posel dogovorjen vnaprej? To je nelojalna konkurenca tistim, ki se bojujemo na trgu," opozarja sogovornik.

Komentarjev 2
  • tilen 09:25 11.junij 2013.

    drži... gre pa tudi za stare znake, ki jih je potrebno menjati. Na nekaterih cestah so še vedno prometni znaki narejeni iz poliestra. Po mojih izkušnjah izdelujejo najboljše prometne znake v podjetju ELSA VERŽEJ. link: www.elsaverzej.com

  • Ferluci 10:01 30.januar 2013.

    Zato pa imamo toliko nepotrebnih prometnih znakov. Na primer: omejitev 70, malo naprej na istem stebru dva prometna znaka: prečrtanih 70, in nova omejitev 50! Da o drugih primerih ne govorimo. Interes je jasen - čim več zaslužiti. Seveda, tudi ...prikaži veči naročnik mora imeti nekaj od 'biznisa'. Se morda motim?