Slovenija
17 ogledov

Propada zaradi nedostopnosti

Nekateri trgovci koprske tržnice so mnenja, da bi kakšen dogodek lahko pripomoge Žurnal24 main
Tržnica. Trgovcem je promet upadel zaradi zaprtja Semedelskega mostu.

"Res je katastrofa, jaz sem sicer trgovino odprla novembra, ampak so mi drugi prodajalci tukaj povedali, da je od jeseni, ko so most zaprli, promet močno upadel, kar opažam tudi sama," pravi Maria Rosa, ki ima trgovino na koprski tržnici. Tukajšnji prodajalci namreč opozarjajo, da jim je zaradi zaprtja Semedelskega mostu (Piranska cesta) močno upadel promet. Kot dodaja Rosova, so tri trgovine zdaj odprte le dopoldne času, ker se jim jih popoldne ne izplača odpirati.

Rok konec maja
Dela
. Semedelski most oziroma Piranska cesta, ki je zaradi prenove zaprta od 20. oktobra, naj bi bila po zagotovilih Družbe za avtoceste v RS predvidoma dokončana do konca maja. Trenutno stanje in hitrost del ne kažeta na to, da bi bil projekt izvedljiv v roku.

Nimajo niti stranišča
"Župan govori o oživitvi koprskega mestnega jedra, zato se sprašujem, kaj je za njega mestno jedro, ker tržnica dobesedno propada – zlasti zgornji del. Težko je dostopna tudi zaradi parkirišča, ki je v primerjavi s trgovskimi središči plačljivo. Sanitarije tudi niso urejene – kdo bo peljal otroka v tiste premične?" našteva lastnica trgovine, ki ne želi biti imenovana, in dodaja, da se je težko skupaj organizirati za oživitev, ker je na tržnici preveč različnih dejavnosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.