Slovenija
18 ogledov

Proračun brez krčmarja

Mariborski mestni svetniki bodo danes glasovali tudi o odloku za graditev žičniš Žurnal24 main
MOM. V 2013 z desetmilijonskim minusom. Lanska finančna slika nejasna.

"Danes bi naj bil znan osnutek proračuna za leto 2013. To, kar smo prejšnji teden dobili mestni svetniki, je nek zbir odhodkov in prihodkov Mestne občine Maribor," pravi Alojz Križman, mestni svetnik Mestne občine Maribor (MOM).

Nepojasnjenih deset

Svetniki so 14. januarja prejeli osnutek proračuna, v katerem je načrtovanih okoli 104 milijone evrov odhodkov in 95,4 milijona evrov prihodkov. "Kako bo pokrita razlika v višini desetih milijonov evrov, še ne vemo. Pričakujemo, da bo to danes nekoliko jasneje," dodaja Križman. Iz MOM so sporočili, da je osnutek še v pripravljanju in da bodo podrobnosti znane v prihodnjih dneh.

Realizacijo še usklajujejo

Prav tako še ni znano, kakšna je bila lani realizacija prihodkov in odhodkov mariborske občine. "Ne povedo nam niti, ali smo leto zaključili z minusom ali pozitivno. Govora ni niti o tem, ali so v osnutek proračuna vračunane morebitne tožbe zaradi univerzijade in nerealiziranega Maksa," pa pravi Stojan Auer, mestni svetnik Liste za pravičnost in razvoj.

Tudi b, predsednik nadzornega odbora MOM še nima podatkov o trenutnem finančnem zdravju občine. "Od njih nisem prejel še ničesar. Mesečno mi ne poročajo, končnega poročila pa še nimam, zato ne vem, kakšna je bila realizacija. Po odgovor, kdaj bo sprejet končni račun za leto 2012, pa se obrnite na mestno upravo," pojasnjuje Glogovšek. Iz MOM so nam sporočili, da bo realizacija za prejšnje leto znana v tem tednu.

Naj spomnimo, da je bil lanski proračun sprejet konec marca in je bil sprva težak 153 milijonov evrov, z rebalansom konec leta pa so odhodke zmanjšali na 123 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.