Slovenija
30 ogledov

Proračun je "prava stvar"

slovenija 19.03.13, Uros Cufer, seja odbora DZ za finance in monetarno politiko, slovenija 19.03.13, Uros Cufer, seja odbora DZ za finance in monetarno politiko,
Tako minister za finance Uroš Čufer kot državna sekretarka Mateja Vraničar sta z izidom glasovanja o proračunu zadovoljna. Prepričana sta, da je proračun dober.

Pot do sprejetja proračuna in drugih zakonov, ki jih je DZ potrdil zjutraj, je bila dolga, vloženega je bilo veliko dela, po seji DZ pravita finančni minister Uroš Čufer in državna sekretarka Mateja Vraničar. A je sprejeto po ministrovih ocenah znak, da se je vladna koalicija sposobna dogovoriti in to izpeljati, kar je dobra popotnica za naprej.

Minister za finance je po maratonski seji DZ v izjavi za STA ocenil, da je bilo v pripravo proračunskih dokumentov in drugih zakonov vloženega veliko dela, "morda bistveno več, kot se je videlo navzven".

S pripravo davka na nepremičnine, ki mu je DZ pravzaprav namenil največ časa, so začeli že konec maja, sledilo pa je veliko razprav, je spomnil Čufer. Po njegovih besedah so pripravili zakon, za katerega upajo, da bo čim bolj "tekoče izvrševan", kot integralni del proračuna pa bo to po njegovih ocenah dober začetek prihodnjega leta.

Čufer je še dejal, da pričakuje pozitivno oceno glede proračunskega predloga in ukrepanja za odpravo presežnega primanjkljaja, ki jo bo danes objavila Evropska komisija.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar pravi, da je bila pot do sprejetja proračunskih dokumentov in drugih zakonov, ki jih je DZ zjutraj potrdil, dolga in naporna. A verjame, da so pripravili "pravo stvar" za proračun za leto 2014. Zdaj bo po njenih besedah treba pripraviti vse potrebno za pametno izvrševanje tega, kar je DZ danes izglasoval.

Koalicija je Bratuškovi s potrditvijo proračuna dala ne le zaupnico temveč tudi odgovornost. "Upamo, da bo celotna vlada našo podporo razumela v smislu visokih pričakovanj, ki jih imamo glede potrebnih nujnih ukrepov," je dejal Marko Pavlišič (DL). Prav tako je Jani Möderndorfer (PS) opozoril, da daje zaupnica vladi še večjo odgovornost. "In ta odgovornost je, da Slovenijo povleče iz krize," je dejal.

Komentarjev 4
  • privat 09:44 05.december 2013.

    kaj misliš ,da si to že neizplačujejo?? Kje pa so ukradeni otroški dodatki ,kot v samem vrhu!

  • ennanova 09:34 15.november 2013.

    ObličjeKaj se torej dogaja, če se odločamo o človeku, s katerim se nam ni treba soočati, ker smo ga npr. odstranili ali utišali na način, da smo med njega in nas postavili celo vrsto banalnih operacij, ki nam branijo, ...prikaži več da bi uzrli njegovo obličje ter njegovo trpljenje? Ko njegovo obličje in njegov pogled izginjata, ko dotik ni več možen? …http://za-misli.si/kolumne/jerneja-cater/1291-oblicje

  • Veteran 09:06 15.november 2013.

    Kaj si pojeta slavo Čufer in Vraničeva, saj sta imela koalicijo in s tem vičino v DZ. To je piškova zmaga, ki bi vsakemu bebcu uspela!!