Slovenija
25 ogledov

Prosijo, da bi plačali

Na leškem letališču je bilo avgusta 600 poletov, dovoljenje imajo za 6.500 polet Žurnal24 main
Lesce. Mediacija glede spora med aeroklubom in vodstvom letališča še brez rešitve. Klub ob 50 tisoč evrov.

“Počakajmo, pa bomo videli. Pričakujem, da se bo v 14 dneh kaj premaknilo,” je na vprašanje, ali verjame v uspeh mediacije, za Žurnal24 odgovoril direktor leškega letališča Pavel Škofic.

Pripravljajo novo pogodbo

Na koncu bo klub moral pristati na podobno pogodbo, kot je bila tista marca, saj pogoji ne bodo bistveno drugačni.
Pavel Škofic, direktor leškega letališča

Z mediacijo naj bi rešili spor med Aeroklubom Lesce in vodstvom letališča zaradi najema letal. Zapletlo se je pri dozdajšnji pogodbi, za katero Škofic meni, da ni zakonita. Prvi mož letališča je povedal, da se v mediacijo ne vmešava in da naj bi se skupina za mediacijo vnovič sestala v 14 dneh, ta čas pa pripravljajo nov osnutek pogodbe. “Zadevo sicer meljejo, vendar bo na koncu klub moral pristati na podobno pogodbo, kot je bila tista marca, saj pogoji ne bodo bistveno drugačni,” je dodal. Člani aerokluba že vse leto ne morejo leteti, zaradi česar imajo po besedah podpredsednika kluba Andreja Kolarja za vsaj 50 tisoč evrov škode.

Polovica brez dovoljenj

Spomladi bo jasno, koliko članov smo izgubili na račun tega spora.
Andrej Kolar, podpredsednik Aerokluba Lesce

“Spomladi bo jasno tudi, koliko članov smo izgubili na račun tega spora. Od 300 članov jih to letališče uporablja dobra polovica in približno polovica bi jih morala letos obnoviti letalska dovoljenja. In poudariti moram, da si mi ne delimo dobička, pač pa smo vse vlagali nazaj v letala in letališko infrastrukturo,” je pojasnil Kolar.

V klubu želijo, da bi lahko pogodbo o najemu letal – gre za 15 letal – in uporabi letališča podpisali čim prej, in zavračajo razlage, da je ne želijo podpisati in plačevati najemnine. “Gospoda Škofica celo prosimo, da jo lahko plačamo, za najem hangarja naj bi na leto plačali 12 tisoč evrov in tudi letališko takso, pri kateri pa – kot največji uporabnik letališča – pričakujemo popust,” je dejal Kolar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.